Retsudvalget 2008-09
REU Alm.del
Offentligt
620609_0001.png
620609_0002.png
Folketingets Retsudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 4. december 2008
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
MBN/ J.nr. 2008-8559
Under henvisning til Folketingets Retsudvalgs brev af 11. november2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmålnr. 133 (REU Alm. del).
Spørgsmål nr. 133:”Hvordan er der ført tilsyn med den pågældende institution, jf. artiklen "Uud-dannede passer kriminelle unge"”
Svar:Det er et kommunalt anliggende at føre tilsyn med anbringelsessteder forbørn og unge. Tilsynsforpligtelsen indebærer blandt andet, at det skal sikres,at personalegruppen er tilstrækkeligt kvalificeret til at håndtere den målgrup-pe, som tilbuddet modtager.Det er Næstved Kommune, som har ansvaret for at føre tilsyn med Pro-jekthuset Løjetvej, idet projekthuset hører under en af kommunens døgnin-stitutioner for børn og unge. Jeg har derfor bedt Næstved Kommune redegø-re for tilsynet med projekthuset. Redegørelsen indeholder ligeledes en opgø-relse over antallet af indberettede magtanvendelser i projekthuset, jf. alm.del spørgsmål nr. 137. Redegørelsen er vedlagt som bilag.Næstved Kommune oplyser i øvrigt, at byrådet i forbindelse med behandlin-gen af den vedlagte redegørelse på byrådsmøde den 24. november haranmodet forvaltningen om en generel redegørelse for, hvordan tilsynet medkommunens anbringelsesinstitutioner tilrettelægges og eventuelt forbedres.Redegørelsen vil blive forelagt kommunens Børne- og Familieudvalg mediodecember og byrådet i januar.Jeg kan endvidere oplyse, at Ankestyrelsen netop nu er ved at gennemføreen omfattende undersøgelse af kommunernes praksis omkring tilsyn, som
2
blandt andet vil give svar på, hvor ofte kommunerne fører tilsyn, og hvadtilsynet indeholder. Sideløbende med Ankestyrelsens undersøgelse gen-nemføres der en analyse af kommunernes koncepter eller retningslinjer fortilsyn med henblik på at kortlægge, hvordan kommunerne overordnet settilrettelægger tilsynsopgaven. Disse undersøgelser forventes afsluttet primo2009. På baggrund af resultaterne skal der ligeledes udarbejdes et inspirati-ons- og vejledningsmateriale om tilsynet med anbringelsessteder. Endeligindgår tilsynsområdet i arbejdet med Barnets Reform, og det vil i den sam-menhæng blive drøftet, hvordan kommunernes tilsyn med anbringelsesste-der for børn og unge kan styrkes.
Karen Jespersen/ Nina Eg Hansen
Bilag vedlagt:Redegørelse fra Næstved Kommune af 21. november 2008