Retsudvalget 2008-09
REU Alm.del
Offentligt
620603_0001.png
Folketingets Retsudvalg
DepartementetHolmens Kanal 22
Dato: 4. december 2008
1060 København K
Tlf. 3392 9300
Under henvisning til Folketingets Retsudvalgs brev af 11. november2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmålnr. 131 (REU Alm. del).
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
MBN/ J.nr. 2008-8559
Spørgsmål nr. 131:”Hvad er ministerens kommentar til Jyllands-Postens artikel den 10. novem-ber 2008: "Uuddannede passer kriminelle unge"”
Svar:Anbragte unge skal mødes af et personale, som formår at håndtere de ungepå betryggende vis. Det er en helt grundlæggende forudsætning for, at deunge får et godt ophold, der ruster dem til voksenlivet.Anbragte unge er meget forskellige. De har forskellige personligheder ogikke mindst forskellige behov. Nogle har primært brug for faste rammer ogretningslinjer, andre har brug for en stabil voksen i deres liv, mens andreigen kæmper med langt mere komplekse problemstillinger, der kræver heltsærlig støtte. De fleste anbragte unge har formentlig alle disse behov på éngang i større eller mindre omfang.Derfor skal personalet på anbringelsesstederne være i stand til at håndterealle behovene. Det kan nogle gange kræve en sammensat personalegruppemed mange forskellige kompetencer. I den sammenhæng kan det være enstyrke med ansatte med en anderledes uddannelsesbaggrund. Men det ernaturligvis vigtigt, at den samlede personalegruppe besidder tilstrækkeligepædagogisk-faglige kvalifikationer.Derfor er kommunernes tilsyn med anbringelsesstederne, herunder persona-let afgørende, så det løbende sikres, at personalegruppen på det enkelteanbringelsessted besidder de nødvendige kvalifikationer og kompetencer iforhold stedets målgruppe.Karen Jespersen/ Nina Eg Hansen