Retsudvalget 2008-09
REU Alm.del
Offentligt
722051_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets RetsudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
8. september 2009891818231-57
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Retsudvalget har i brev af 13. august 2009 (omtrykt 14. august 2009) stilletmig følgende spørgsmål 1115 (REU alm. del), som jeg hermed skal besvare.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Peter Skaarup (DF).

Spørgsmål nr. 1115:

”Ministeren bedes oplyse, om det er korrekt, at det er tilladt for Security-personale i Københavns Lufthavn at bære muslimsk tørklæde, som signalerer,at man er tilhænger af islam og dermed sharia-lovgivning, og menerministeren, at security-personale, som jo netop blandt andet har til hensigt atforhindre islamistiske terrorister i at boarde et fly, bør sende så stærke politiskeog religiøse signaler i en lufthavn, hvor det kan medvirke til utryghed blandtpassagerne?”

Svar:

Statens Luftfartsvæsen har i medfør af luftfartsloven fastsat nogle generelleregler for uniformering af security personale i Det NationaleSikkerhedsprogram, hvoraf det fremgår, at security personale skal værevelsoigneret og korrekt uniformeret. Det skal af eller på uniformeringen klartfremgå, at der er tale om sikkerhedspersonale ansat på/af flyvepladsen.Københavns Lufthavn har herudover udarbejdet nogle uniformsbestemmelsermed mere specifikke krav til beklædningen for securitypersonalet. Af dissebestemmelser fremgår, at private beklædningsgenstande ikke må bæres synligtsammen med uniformen, og at eneste tilladte hovedbeklædning er de afSecurity udleverede caps, pandebånd eller strikhue.Det er således ifølge Københavns Lufthavns egne uniformsbestemmelser ikketilladt for securitypersonalet at bære muslimsk tørklæde.Med venlig hilsen
Lars Barfoed