Det Politisk-Økonomiske Udvalg 2008-09
PØU Alm.del
Offentligt
693731_0001.png
Folketingets Politisk-Økonomiske udvalg
Minister for LigestillingBeskæftigelsesministerietLigestillingsafdelingenVed Stranden 81061 København KTlf. 7226 9780Fax. 7226 9780E-mail [email protected]AHM/ J.nr. 2009-2711
Dato:
Under henvisning til Folketingets Politisk-Økonomiske udvalgs brev af26. marts 2009 følger hermed minister for ligestillings svar på spørgsmålnr. 95 (PØU Alm. del), stillet efter ønske fra Marlene Harpsøe (DF).
Spørgsmål nr. 95:”Mener ministeren, at det har betydning for ligestilling i verden, at homosek-suelle i alle lande har frihed til selv at vælge partner og leve som homosek-suelle uden at blive anset som kriminelle?”
Svar:Jeg er af den opfattelse, at alle uanset køn og seksualitet frit skal kunne væl-ge deres partner.Som ligestillingsminister har jeg ansvar for lov om ligestilling mellem kvin-der og mænd. Loven omfatter regler om forbud mod forskelsbehandling pågrund af køn, regler om offentlige myndigheders forpligtelser, samt reglerfor kønssammensætningen i offentlige udvalg, kommissioner og lignende.Homoseksuelles rettigheder er derfor ikke mit ressort som ligestillingsmini-ster, medmindre der skulle være tilfælde, hvor f.eks. en homoseksuel kvindebehandles anderledes end en homoseksuel mand, og der derfor er tale omdiskrimination på grund af køn.Som beskæftigelsesminister er jeg ressortansvarlig for, at der ikke sker for-skelsbehandling på arbejdsmarkedet bl.a. på grund af seksualitet, idet disseforhold er reguleret i lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmar-kedet m.v.
Venlig hilsen
Inger Støjberg