Det Politisk-Økonomiske Udvalg 2008-09
PØU Alm.del
Offentligt
664707_0001.png
664707_0002.png
Folketingets Politisk-Økonomiske udvalg
Minister for LigestillingVelfærdsministerietLigestillingsafdelingenHolmens Kanal 221060 København KTlf. 7226 9780Fax. 7226 9780E-mail [email protected]AHM/ J.nr. 2009-2107
Dato: 3. april 2009
Under henvisning til Folketingets Politisk-Økonomiske udvalgs brev af11.marts 2009 følger hermed minister for ligestillings svar på spørgsmålnr. 85 (PØU Alm. del), stillet efter ønske fra Pernille Vigsø Bagge (SF).
Spørgsmål nr. 85:”Under henvisning til, at ministeren i februar 2008 til journalist KirstenMarie Juel Jensen, HK Danmark udtalte; "Jeg synes det er rystende, at vi 30år efter at ligebehandlingsloven blev vedtaget stadig skal trækkes medarbejdsgivere, der fyrer kvinder på grund af graviditet og barsel. Jeg må sige,at det kommer bag på mig, at der er så mange sager. Nu vil jeg sætteministeriet i gang med at undersøge og kortlægge, hvor mange af den slagssager, de forskellige forbund fører, og hvordan udviklingen i antallet af sagerhar været. På den måde kan vi se, om der er et særligt mønster i sagerne, ogvi kan bruge det som baggrund for at finde ud af, hvad der skal gøres", bedesministeren oplyse, hvad er der kommet ud af ministerens undersøgelse ogkortlægning, og har ministeren fundet ud af, hvad der skal gøres?”Svar:Sidste år lavede jeg en rundspørge hos HK/Danmark, FTF, LO ogLigestillingsnævnet om, hvorvidt der var sket en stigning i antallet afafskedigelsessager af gravide kvinder, kvinder på barsel og udviklingen iantallet.Resultatet af rundspørgen viste, at der ikke dengang var en generel stigning iantallet af sager.På den baggrund fandt jeg ikke anledning til at foretage mig yderligere.Jeg foretager gerne en undersøgelse igen for at se, om der er sket udvikling itallene. Jeg vil samtidig inddrage, om der sker en stigning i antallet afafskedigelser af mænd, der holder orlov.Jeg vedlægger til orientering notat om ”Undersøgelse af om der er sket enstigning i antallet af sager vedr. overtrædelse af ligebehandlingsloven” af 16.juni 2008.
Karen Jespersen
2
/ Iben Rostock-JensenBilag vedlagt:”Notat om undersøgelse af om der er sket en stigning i antallet af sager vedr.overtrædelse af ligebehandlingsloven af 16. juni 2008.”