Det Politisk-Økonomiske Udvalg 2008-09
PØU Alm.del
Offentligt
736355_0001.png
STATSMINISTERIETDato: 18-09-2009
Statsminister Lars Løkke Rasmussens svar på spørgsmål nr. 223 (PØU alm. del) stilletaf Det Politisk-Økonomiske Udvalg. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Anne Baa-strup (SF).
Spørgsmål:”I forlængelse af statsministerens svar af 24. august 2009 på alm. del – spørgsmål 214,ønskes det uddybet, hvilke krav Kongehuset stiller til den fysiske udformning af delove, som Dronningen skal underskrive. Herunder bedes oplyst, om det er korrekt, atde vedtagne love skal sys i hånden med en særlig tråd (rød og hvid), før Dronningenvil skrive dem under?”
Svar:I mit svar på spørgsmål nr. 214 (PØU alm. del) redegjorde jeg for procedurerne i for-bindelse med stadfæstelse af lovforslag.Det anførtes i den forbindelse, at anmodning om stadfæstelse af et lovforslag sker ved,at den ansvarlige minister fremsender en forestilling til Dronningen vedlagt en særliglovekspedition til Dronningens underskrift med det vedtagne lovforslag.Jeg kan supplerende oplyse, at det vedtagne lovforslag – ifølge en langvarig tradition –er vedhæftet lovekspeditionen med en særlig tråd i farverne rød og hvid.