Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

KFI/ J.nr. 2008-1213

Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg

 

 

 

 

 

Dato: 6. november 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalgs brev af 9. oktober 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 22 (PØU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 22:

 

”Når Kompetencecenter Prostitution ikke beskæftiger sig med den misbrugsrelaterede prostitution, betyder dette så at centeret i det opsøgende arbejde i praksis går udenom de kvinder i prostitution, hvis problemer er misbrugsrelaterede?”

 

 

Svar:

Ifølge handlingsplanen ’Et andet liv’ har Kompetencecenter Prostitution ikke som opgave at beskæftige sig med problemstillinger relateret til misbrug af narkotika og alkohol. Begrundelsen var, at der i 2005, da handleplanen blev iværksat, allerede var igangsat en målrettet social- sundhedsmæssig indsats på dette område via Rederne.

 

I det omfang, Kompetencecenter Prostitution møder prostituerede med et misbrug i forbindelse med det opsøgende arbejde på massageklinikker, tilbydes borgeren rådgivning og støtte i forhold til de problemstillinger, der er relateret til prostitution, ligesom der tilbydes hjælp til brobygning til organisationer og institutioner, der arbejder med misbrugsområdet.

 

    

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Peter Juul