Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

KFI/ J.nr. 2008-1213

Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg

 

 

 

 

 

Dato: 6. november 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalgs brev af 9. oktober 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 21 (PØU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 21:

 

”Vil ministeren redegøre for de tilbud der tilbydes prostituerede, der sælger seksuelle ydelser for at finansiere et stofmisbrug, og som derfor ligger udenfor Kompetencecenter Prostitutions kompetenceområde?”

 

 

Svar:

KFUK’s Sociale Arbejde varetager tre væresteds- og rådgivningstilbud, Rederne, for de tungeste gadeprostituerede i Danmark – herunder prostituerede med et markant misbrug. Der findes Reder i København, Århus og Odense. De er oprettet og drives som selvejende institutioner.  

 

Tilbuddene gives anonymt og rummer rådgivning, vejledning, personlig omsorg og hjælp til at forlade prostitution og stofmisbrug. Rederne har også kortvarige overnatningsmuligheder til enkelte prostituerede.

Ved satspuljeforhandlingen for 2005 blev det besluttet at yde en permanent økonomisk støtte til alle tre Reder.

 

Yderligere er etableret et krisecenter, Hanne Mariehjemmet, der er beliggende i Roskilde. Hanne Mariehjemmet er et krisecenter for hårdt belastede kvinder fra misbrugs- og prostitutionsmiljøet i Danmark. Hanne Mariehjemmet er Danmarks eneste krisecenter af sin slags og tilbyder beskyttelse og ophold af 14 dages varighed til kvinder fra hele landet. Hanne Mariehjemmet er en selvejende institution og tilknyttet fonden Mariehjemmene. Desuden er der driftoverenskomst med Region Sjælland.     

 

 

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Peter Juul