Det Politisk-Økonomiske Udvalg 2008-09
PØU Alm.del
Offentligt
706185_0001.png
Folketingets Politisk-Økonomiske UdvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietLigestillingsafdelingenVed Stranden 81061 København KT 72 26 97 80E [email protected]www.lige.dk
J.nr. 2009-47157. juli 2009
Det Politisk-Økonomiske udvalg har i brev af 8. juni 2009 stillet følgende spørgs-mål nr. 181, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra PernilleVigsø Bagge (SF).
Spørgsmål nr.181:
”Ministeren bedes tillige redegøre for, hvordan ministeren forholder sig til kritik-ken fra bl.a. CSR ekspert og jurist Sune Skadegaard Thorsen om, at ministerietskampagner har forkert fokus samt, at det strider mod menneskerettighederne, nårvirksomhederne i dag overser kvindernes kvaliteter.”
Endeligt svar:
Den kritik, der refereres til i spørgsmålet, handler om, at indsatsen for flere kvinderi ledelse fokuserer på, at kvinder ikke vil være chefer og skal tilskyndes, hvorforindsatsen underbelyser de forhold i virksomhederne, der kan hindre kvinder i at gø-re karriere.Jeg er ikke enig i denne kritik. Ved tiltrædelse af Charter for flere kvinder i ledelseforpligter virksomhederne sig netop til at arbejde på syv konkrete områder for atøge mulighederne for flere kvinder på ledelsesposter.Jeg mener heller ikke, at diskussionen om kvinder i ledelse skal gøres til etspørgsmål om menneskerettigheder eller virksomheders sociale ansvar. At sættespørgsmålet om kvinder i ledelse i sammenhæng med menneskerettigheder ellerCSR giver det indtryk, at kvinder er ofre, der har brug for en speciel social op-mærksomhed.Jeg mener, at en sådan synsvinkel er en forkert indgangsvinkel til problemstillin-gen. Arbejdet for flere kvinder i ledelse skal tværtimod ses som et spørgsmål om atsikre, at de bedst kvalificerede sidder i ledelsen. I den vurdering må der naturligvisikke forskelsbehandles på grund af køn.
Venlig hilsen
Inger Støjberg