Det Politisk-Økonomiske Udvalg 2008-09
PØU Alm.del
Offentligt
706196_0001.png
Folketingets Politisk-Økonomiske UdvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietLigestillingsafdelingenVed Stranden 81061 København KT 72 26 97 80E [email protected]www.lige.dk
J.nr. 2009-47157. juli 2009
Det Politisk-Økonomiske udvalg har i brev af 8. juni 2009 stillet følgende spørgs-mål nr. 180, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra PernilleVigsø Bagge (SF).
Spørgsmål nr.180:
”Med henblik på et eventuelt kommende samråd bedes ministeren redegøre for, ihvilket omfang ministeren vil sikre fremdriften i arbejdet for at sikre, at flere kvin-der kommer til tops på det danske arbejdsmarked.”
Endeligt svar:
Jeg prioriterer arbejdet for flere kvinder i ledelse højt. Indsatsen er centreret om-kring Charter for flere kvinder i ledelse. De virksomheder, der tilslutter sig charte-ret, forpligter sig på en række områder til at fremme mulighederne for at få flerekvinder til tops. Indtil nu har 70 virksomheder underskrevet charteret.Udover Charter for flere kvinder i ledelse har jeg taget initiativ til at udnævne 10nye ambassadører for kvinder i ledelse. Ambassadørerne er udnævnt i samarbejdemed Dansk Industri og består af topledere, der har engageret sig i spørgsmålet omkvinder i ledelse.For at sikre de 10 ambassadører størst mulig gennemslagskraft, er alle ambassadø-rer topledere på højeste niveau og dermed personer med pondus og evne til at på-virke den offentlige debat.Jeg er åben for forslag til initiativer på området, så længe disse ikke inkludererkvoter.
Venlig hilsen
Inger Støjberg