Det Politisk-Økonomiske Udvalg 2008-09
PØU Alm.del
Offentligt
698551_0001.png
Folketingets Politisk-Økonomiske UdvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietLigestillingsafdelingenVed Stranden 81061 København KT 72 26 97 80E [email protected]www.lige.dk
J.nr. 2009-4585
Det Politisk-Økonomiske udvalg har i brev af 4. juni 2009 stillet følgende spørgs-mål nr. 163, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra PernilleVigsø Bagge (SF).

Spørgsmål nr. 163:

”Hvor mange ressourcer (målt i årsværk) har Ligestillingsafdelingen pt. afsat til re-geringens målsætning om at reducere forskellen mellem kvinders og mænds liv-sindkomst, jf. mål 1 i minister for ligestillings Perspektiv og Handlingsplan 2009?”

Endeligt svar:

Indledningsvis vil jeg gerne slå fast, at Perspektiv- og handlingsplan 2009 er udtrykfor regeringens samlede mål på ligestillingsområdet. Derfor skal planen heller ikkeforstås som om, at jeg som minister for ligestilling eller at Ligestillingsafdelingenskal sikre implementeringen af samtlige af målene i planen. Opgaverne skal vare-tages i de ministerier, hvor opgaverne hører hjemme.Min opgave er at sikre koordinationen af regeringens ligestillingsarbejde, herundermainstreamingindsatsen samt mine egne prioriteringsområder. Ligestillingsafdelin-gen bruger derfor generelt ikke ressourcer på løsningen af opgaverne i planen, udover hvor det er nævnt specielt. Til Ligestillingsafdelingens arbejde med main-streaming og med opfølgningen af handlingsplanen, herunder med kompetenceop-bygning i ministerierne, er der afsat ca. 3 årsværk.Ligestillingsafdelingen er ifølge Perspektiv- og handlingsplanen for 2009 ansvar-lig, enten alene eller i samarbejde med andre ministerier, for opfølgning på mål 1,3, 4, 5, 8, 9, 11, 12 og 14. Der er i Ligestillingsafdelingen samlet afsat ca. 5 års-værk til disse indsatsområder. Jeg skal i øvrigt bemærke, at der sker en løbendeprioritering af den ligestillingspolitiske indsats og de ressourcer, der afsættes hertil.
Venlig hilsen
Inger Støjberg