Det Politisk-Økonomiske Udvalg 2008-09
PØU Alm.del
Offentligt
698272_0001.png
STATSMINISTERIETDato: 15. juni 2009
Statsminister Lars Løkke Rasmussens svar på spørgsmål nr. 161 (alm. del) stillet afDet Politisk-Økonomiske Udvalg. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Benny Engel-brecht (S).
Spørgsmål:”I forlængelse af ombudsmandens anbefaling om, at der skal udarbejdes klare reglerfor, hvilke gaver ministre må modtage efter Bendt Bendtsens jagt- og golfture betalt afstore virksomheder, bedes ministeren konkret oplyse, hvad disse klare regler vil væreog vil indebære.”Svar:Jeg kan oplyse, at Folketingets Ombudsmand ved brev af 2. juni 2009 har henvendt sigtil Statsministeriet om blandt andet den nye åbenhedsordning om ministres udgifter ogaktiviteter, der gennemføres som led i en politisk aftale af 30. april 2009 mellem rege-ringen og Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Det Radika-le Venstre.
I brevet indbydes Statsministeriet til et møde for at ”… drøfte spørgsmålet om muligeretningslinjer, herunder også en eventuel nærmere målestok for hvor betydelige øko-nomiske værdier der kan indgå i forskellige former for arrangementer som ramme foreller i forbindelse med møder mv. som efter deres indhold anses for at være af em-bedsmæssig relevans”.
Statsministeriet vil naturligvis tage skridt til at afholde det nævnte møde med om-budsmanden.
Jeg finder blandt andet på den baggrund ikke anledning til på nuværende tidspunkt atkomme nærmere ind på spørgsmålet om eventuelle initiativer på området.