Det Politisk-Økonomiske Udvalg 2008-09
PØU Alm.del
Offentligt
669661_0001.png
669661_0002.png
j.nr. 09-075608Dato : 17. april 2009
TilFolketingets Politisk-Økonomiske Udvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 106 af 3. april 2009.(Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S).
Kristian Jensen
/Tina R. Olsen

Spørgsmål 106:

"Ministeren bedes oplyse, om beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksensrejse til Formel 1 racerløb i Belgien inviteret og betalt af Shell er skattepligtigtfor beskæftigelsesministeren jf. atikel i BT den 26. marts 2009."

Svar:

Oplysninger om fysiske personers økonomiske og erhvervsmæssige forhold eromfattet af SKATs særlige tavshedspligt, og jeg kan derfor ikke give oplysningerom konkrete personers skattebetalinger.Generelt kan jeg oplyse, at al indtægt, hvad enten den består i penge eller for-muegoder af pengeværdi, er skattepligtig efter statsskattelovens § 4. Dette gæl-der som udgangspunkt også gaver. Der er dog visse modifikationer til denne ho-vedregel, f.eks. er visse lejlighedsgaver, julegaver og jubilæumsgratialer og lig-nende undtaget beskatning under visse nærmere angivne betingelser. Modtagerman uden for ansættelsesforhold en gave i form af en frirejse, er gaven ind-komstskattepligtig. Det er værdien for modtageren, der beskattes.Foretages en rejse som led i varetagelsen af ens erhverv, herunder som led i vare-tagelsen af hvervet som minister, vil en sådan rejse ikke være skattepligtig.Om der i de enkelte tilfælde er tale om en skattepligtig gaverejse afhænger såle-des af de nærmere omstændigheder. Det er SKAT, der træffer afgørelse i dekonkrete skattesager.