J.nr.  001-00505

 

Den 2. november 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 91 (alm. del) stillet af Folke-tingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 91

Vil ministeren oplyse baggrunden for, at reduktionen i medarbejderstaben i

Skov‑ og Naturstyrelsen ikke har kunnet klares ved naturlig afgang ‑ eventuelt fordelt over en kortere årrække?

 

 

Svar

Jeg har forelagt spørgsmålet for Skov- og Naturstyrelsen, til hvis svar jeg henholder mig.

 

”Skov- og Naturstyrelsen har de seneste knap ti år undergået en moderni-sering fra traditionel skovdrift til en styrelse med naturgenopretning og oplevelser til borgerne som hovedopgaver.

 

Ændringerne har medført, at Skov- og Naturstyrelsen ikke skal bruge helt så mange skovarbejdere længere. Styrelsens ledelse har derfor besluttet at nedlægge ca. 56 skovarbejderstillinger. Heraf er 10 skovarbejdere søgt omplaceret til nye opgaver andre steder i landet. Med henblik på at kunne løfte Skov- og Naturstyrelsens fortsatte udfordringer, ansættes der 15-25 nye naturmedarbejdere, der først og fremmest skal katalysere samarbejdsaftaler med kommuner og organisationer og gennemføre store naturgenopretningsprojekter. Nogle af de nye naturmedarbejdere skal desuden udvikle nye friluftstilbud i naturen, bl.a. for at efterkomme den stadig stigende efterspørgsel på aktiv brug af naturen tæt på byområderne.

 

Skov- og Naturstyrelsens ledelse har vurderet, at det ændrede opgavefokus kræver andre kompetencer, og at det for at sikre tilstrækkelig effektivitet og niveau i opgavevaretagelsen ikke har været muligt at afvente naturlig afgang over en årrække.”