3F Midtfjord

  Limfjordsvej 21

  9670 Løgstør

  Att.: Lindy Mortensen, Næstformand

   

  

 

SKOV- OG NATURSTYRELSEN‌Direktionen

J.nr.

Ref.

Den 23. oktober 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kære Lindy Mortensen,

 

Tak for dit brev af 22. oktober på vegne af de nordjyske 3F-afdelinger.

 

Skov- og Naturstyrelsen har de seneste knap ti år undergået en modernisering fra traditionel skovdrift til en styrelse med naturgenopretning og oplevelser til borgerne som hovedopgaver. Det har bl.a. betydet, at de danske skove drives mere ekstensivt og dermed mindre arbejdskrævende end tidligere ligesom der samtidig er sket en øget mekanisering af skovdriften. Der er således tale om et reelt opgavebortfald indenfor den traditionelle skovdrift. 

 

Det er aldrig en behagelig situation, når en virksomhed skal afskedige medarbejdere. Som direktør for Skov- og Naturstyrelsen har det været meget vigtigt for mig, at afskedigelses-processen blev så ordentlig og korrekt som overhovedet muligt.

 

I Skov- og Naturstyrelsen tager vi medarbejderindflydelse og samarbejdsorganerne alvorligt. Det betyder i den konkrete situation, at vi først gik i gang med udvælgelsesprocessen efter at medarbejderne var orienteret – og set i dette perspektiv tror jeg faktisk ikke det kan gøres hurtigere end en uge fra processen igangsættes til varslingssamtalerne er gennemført, når man som os er en offentlig styrelse.

 

Jeg er faktisk blevet mødt med kommentarer om, at det gik for hurtigt – at der var for kort tid for den enkelte til at overveje og beslutte sig for evt. at indgå en frivillig senioraftale e.l.

 

Forløbet op til varslingerne var:

 

Tirsdag d. 16. september    Møde i SNS-SAM. Her blev SAM/medarbejder-repræsentanterne orienteret om ledelsens beslutning om varsling af 56 skovarbejderstillinger.

Onsdag d. 17. september    Først MIO- og derefter allemandsmøder på enhederne.

 

Fredag d. 19. september     Kursus for skovridere/personaleskovfogeder og skovarbejdernes TR’ere som forberedelse på udvælgelse og varslingssamtaler.

 

Mandag d. 22. september    Det blev indstillet, hvem der skulle varsles.

 

Tirsdag d. 23. september    Varslingsbreve skrevet.

 

Onsdag d. 24. september    Varslingssamtaler.

 

 

Ved udvælgelse af medarbejdere er der fra enhedernes side sket en samlet vurdering af enhedens fremtidige opgaver og behov sammenholdt med medarbejdernes arbejdsopgaver, erfaringer og faglige kompetencer. Alder har således ikke indgået som en parameter – og de påtænkte afskedigelser sker på trods af, at vi har været tilfredse med medarbejdernes mangeårige og trofaste indsats, hvilket vi også har skrevet i varslingsbrevene.

 

Det er min overbevisning, at Skov- og Naturstyrelsen desværre står i en situation, hvor naturlig afgang kombineret med fortsat og intensiveret omskoling og kompetenceudvikling ikke længere er nok, hvis styrelsen på både kort og langt sigt skal løse de opgaver, som vi er pålagt. Det er baggrunden for, at det desværre har været nødvendigt at gribe til afskedigelser af skovarbejdere.

 

Jeg vil afslutningsvis beklage, hvis der har været problemer med korrekte ansættelsesbreve, og jeg vil benytte anledningen til at bede enhederne om at stramme op på procedurerne herom.

 

Text Box: ./.Til orientering vedlægger jeg svar på 5 spørgsmål, som MF Per Clausen (EL) fra Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg har stillet til miljøminister Troels Lund Poulsen.

 

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Hans Henrik Christensen

 

  

 

Â