Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

9. marts 2009

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 99 (Alm. del - bilag 151), ministerens kommentar til henvendelse fra Spillesteder.dk af 2. februar 2009, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 19. februar 2009.

 

 

 

Carina Christensen

 


Spørgsmål nr. Spm. 99

(Alm. del - bilag 151), ministerens kommentar til henvendelse fra Spillesteder.dk af 2. februar 2009.

Skrivelse af 19. februar 2009

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 2. februar 2009 fra Spillesteder.dk, jf. KUU alm. del - bilag 151

 

Svar:

 

Adskillige kulturinstitutioner har en vis grad af selvfinansiering og påvirkes af udsving i forbruget. Kulturen er ikke konjunkturfri zone. Spillestederne har da også de seneste år nydt godt af den økonomiske fremgang i samfundet og oplevet en støt og stabil stigning i publikumstal og omsætning.

 

Derfor kan nogle spillesteder opleve en ændring i omsætningen i dag, hvor det ellers talstærke koncertpublikum er lidt mere tilbageholdende. Det er imidlertid vigtigt at understrege, at der bestemt ikke tale om en generel tendens. Flere spillesteder ser ud til at klare sig fint trods krisen.

 

Spillestedernes tilskudsmæssige rammer fastsættes på de årlige finanslove og har i den seneste år været suppleret af en tipsbevilling. Med det statslige tilskud sikres fundamentet for den kunstneriske bredde og udvikling på området samt gode muligheder for vækstlaget. Lad mig desuden slå fast, at det samlede tilskuddet gennem de seneste år har ligget stabilt på samme høje niveau. Grundlæggende mener jeg, at staten – i år som i de foregående år – yder et betydeligt og stabilt tilskud til landets rytmiske spillesteder.

 

Fordelingen af de rytmiske spillesteders samlede tilskud varetages af Kunstrådets Musikudvalg. Det er dem, som på baggrund af deres faglige kompetencer foretager en prioritering og fordeling af det samlede tilskud. Ved sidste udpegning af landets regionale spillesteder vurderede Musikudvalget, at antallet af spillesteder skulle reguleres. Prioritering og fordeling af tilskud hverken kan eller vil jeg blande mig i.