Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

9. marts 2009

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 97 (Alm. del), Musikalske Grundkurser i Århus og Randers, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 19. februar 2009.

 

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jonas Dahl (SF).

 

 

 

 

Carina Christensen

 


Spørgsmål nr. 97

(Alm. del), Musikalske Grundkurser i Ã…rhus og Randers

Skrivelse af 19. februar 2009

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

Kan ministeren bekræfte at MGK undersøgelsesudvalget under Kunstrådet er i færd med at sammenlægge MGK i Århus og Randers til et kursus i Silkeborg?

 

Svar:

 

Jeg har forhørt mig hos Kunststyrelsen, som oplyser at Kunstrådets Musikudvalg i efteråret 2008 nedsatte et udvalg, som skulle undersøge området for de Musikalske Grundkurser og afgive en rapport, som kunne danne grundlag for Musikudvalgets fremtidige dispositioner. Undersøgelsesudvalget har i sin rapport givet anbefalinger, som kunne løse nogle af de strukturelle problemer, som MGK lider under – blandt andet vedrørende den geografiske og aldersmæssige spredning af ansøgerne. Undersøgelsesudvalget anbefaler blandt andet, at MGK i Randers og Århus sammenlægges til et kursus, som tilbyder decentral undervisning i Midtjylland/Silkeborg.

MGK undersøgelsesudvalget havde ingen beføjelser til at træffe beslutninger, men kunne i sin rapport alene komme med anbefalinger. Kunstrådets Musikudvalg har sendt rapporten i høring og agter efter høringsfristen udløb at tage stilling til rapportens anbefalinger og de indkomne høringssvar.

Jeg henholder mig til Kunststyrelsens oplysninger.