Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

6. februar 2009

 

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 68 (alm. del), Etablering af et dansk kulturhus "Casa Danese" i Venedig, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 19. januar 2009. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Mogens Jensen (S).

 

 

 

Carina Christensen

 


Spørgsmål nr. 68

(alm. del - bilag  ), Etablering af et dansk kulturhus "Casa Danese" i Venedig

Skrivelse af 19. januar 2009

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

"Ministeren bedes kommentere artiklen fra Weekendavisen den 16. januar 2009: ”Den døde ø” om etableringen af et dansk kulturhus ”Casa Danese” i Venedig og herunder redegøre for, hvad ministeren har gjort eller vil gøre for at fremme projektet."

 

Svar:

 

Kulturudvalget spørger om hvad jeg vil gøre eller har gjort for at fremme etablering af et Dansk Kulturhus i Venedig. Jeg må hertil svare, at jeg ikke har modtaget nogen henvendelser hverken med henblik på rådgivning eller støtte i forhold til projektet.

 

Jeg vil dog tilføje, at jeg finder det meget sympatisk, at danske initiativtagere i privat regi rejser midler til at restaurere et gammelt kloster i Venedig og etablere gæstebolig for kunstnere og forskere.

 

Ydermere kan jeg oplyse, at der i forvejen er gode muligheder for, at danske kunstnere kan komme på studieophold i Italien. Kulturministeriet finansierer driften af Det Danske Institut i Rom, der afholder kulturarrangementer og tilbyder studieophold til kunstnere og forskere. Danmark støtter via Nordisk Ministerråd Skandinavisk Forening i Rom, der ligeledes tilbyder studieophold til danske kunstnere. Og Kulturministeriet finansierer også den danske pavillon på Venedigbiennalen, som hvert andet år udstiller dansk billedkunst og hver andet år udstiller dansk arkitektur.

 

Dertil kommer det tidligere kloster San Cataldo i Syditalien, hvor danske kunstnere også kan få studieophold. Det skal nævnes at, San Cataldo drives uden offentlige midler.