Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

22. januar 2009

 

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 56 (alm. del) om bygningsfredning, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 9. januar 2009.

 

 

 

Carina Christensen

 


Spørgsmål nr. 56

(alm. del), bygningsfredning

Skrivelse af 9. januar 2009   

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

"Vil ministeren oplyse, hvilke løbende og nystartede sager, vedrørende ombygning af fredede bygninger, Kulturarvsstyrelsen har været involveret i, hvor det har drejet sig om etablering af fysisk tilgængelighed for personer med handicap i 2006, 2007 og 2008? Hvad har været de centrale spørgsmål? Hvordan har samarbejdet været imellem bygherren og styrelsen? Hvad er blevet resultatet af sagen? Er det lykkedes at finde en tilfredsstillende løsning på udfordringerne i forhold til at skabe den fornødne tilgængelighed?"

 

Svar:

 

Til brug for besvarelsen af spørgsmålet er indhentet bidrag fra Kulturarvsstyrelsen.

 

Kulturarvsstyrelsen oplyser, at der ikke er udarbejdet statistik over, hvilke og hvor mange sager styrelsen har været involveret i, hvor det har drejet sig om etablering af fysisk tilgængelighed for personer med handicap.

 

Problemstillingen er imidlertid et væsentligt fokusområde, og Kulturarvsstyrelsen bestræber sig i hvert enkelt tilfælde på at finde en tilfredsstillende løsning. I langt de fleste tilfælde lader dette sig gøre, men i enkelte tilfælde har den fredede byning en sådan karakter, at det vanskeligt lader sig gøre at forbedre handicaptilgængeligheden.