Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

27. november 2008

 

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 31 (alm. del), vedrørende kommentar til henvendelse fra DILEM og DKPK, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 17. november 2008.

 

 

 

Carina Christensen

 


Spørgsmål nr. 31

(Alm. del) vedrørende kommentar til henvendelse fra DILEM og DKPK

Skrivelse af 10.november 2008

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 10. november 2008 fra DILEM og DKPK. jf. KUU alm. del – bilag 50."

 

Svar:

Styrelsen for Bibliotek og Medier gennemførte i sommeren 2008 en offentlig høring vedrørende et oplæg, som Styrelsen har udarbejdet om dels den fremtidige fordeling af sendetiden til ikke-kommercielt lokal-tv i MUX 1, dels en revideret tilskudsordning, der er tilpasset den nye sendestruktur efter analogt stop den 1. november 2009.

 

Jeg er blevet bedt om at kommentere tre af de indkomne høringssvar, som er udarbejdet af henholdsvis Kanal 23, København, Danske Idébaserede og Lokale Elektroniske Medier (DILEM) og Den Kristne Producentkomité (DKPK). 

 

Jeg kan oplyse, at der i oktober måned har fundet en foreløbig drøftelse sted i kredsen af partier bag medieaftalen for 2007-2010 vedrørende Styrelsen for Bibliotek og Mediers oplæg samt den gennemførte høring, hvor der indkom i alt 31 høringssvar, blandt andet de fremsendte fra DILEM, Kanal 23, København samt DKPK.

 

På baggrund af drøftelsen i ordførerkredsen er det hensigten i nærmeste fremtid at sende et departementalt udkast til forslag til lov om ændring af loven om radio- og fjernsynsvirksomhed i høring, der bl.a. vedrører en ny ordning for udsendelse af ikke-kommercielt tv og justering af tilskudsordningen.

 

I den forbindelse vil jeg naturligvis inddrage de høringssvar, som ministeriet måtte modtage i den anledning, i forbindelse med udarbejdelsen af et endeligt lovforslag, som jeg agter at fremsætte for Folketinget i februar 2009.

 

Jeg finder det derfor ikke hensigtsmæssigt på nuværende tidspunkt at kommentere enkelte høringssvar i forbindelse med høringen over oplægget fra Styrelsen for Bibliotek og Medier.