Kulturudvalget 2008-09
KUU Alm.del
Offentligt
738598_0001.png
738598_0002.png
KulturministerietNybrogade 2
Per Clausen, MFFolketinget1240 København K
Tlf.FaxE-mailWeb
::::
2. oktober 2009Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 274 (alm. del), ang. liberalisering af spil iDanmark, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 14. september 2009 efter ønske fraPer Clausen (EL).
Carina Christensen
J. NR. 2004-7680-116
Side 2

Spørgsmål nr. 274

(alm. del), ang. liberalisering af spil i DanmarkSkrivelse af 14. september 2009Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål:

"Ministeren bedes oplyse, om regeringen vil genoverveje sin beslutning om at liberalise-re adgangen til at udbyde spil i Danmark på baggrund af, at EF-domstolen har god-kendt Portugals spillemonopol"

Svar:

Inden for en kort årrække har udenlandske spiludbydere vundet en stor andel af spilletpå det danske spillemarked – uden at have en tilladelse fra de danske myndigheder.De danske spillere har vænnet sig til at have et bredt udvalg af spiludbydere. Det erderfor svært at forestille sig, at den danske spillemodel, hvor der kun er én udbyder afvæddemål, vil kunne genvinde sin støtte blandt de danske spillere. Hvis danskernes spilskal kanaliseres tilbage til en eller flere af danske myndigheder kontrollerede spiludby-dere, er der derfor efter regeringens opfattelse brug for at genoverveje reguleringen afdet danske spillemarked.Regeringen har derfor besluttet at gennemføre en reguleret, delvis liberalisering af detdanske spillemarked. Målsætningen med en delvis liberalisering af spillemarkedet er atsikre en bedre beskyttelse af spillere, undgå økonomisk kriminalitet gennem spil samtsikre et fortsat provenu til udlodning til almennyttige formål.En åbning af spillemarkedet vil give spillerne det frie valg mellem flere kendte spilud-bydere, idet det må forventes, at spiludbydere, der allerede udbyder spil til danskerne idag, vil søge tilladelse i Danmark.Konkurrencen mellem de nye udbydere forventes at skabe nye og bedre produkter forspillerne. F.eks. kan det forventes, at konkurrencen mellem spiludbyderne vil give etstørre og mere varieret spiludvalg.Ved at liberalisere dele af spillemarkedet vil danskernes spil endvidere kunne kanalise-res ind i kontrollerede rammer. Herved vil det være muligt hurtigt at gribe ind overforeventuelle uønskede negative effekter af spiludbudet.