Kulturudvalget 2008-09
KUU Alm.del
Offentligt
703180_0001.png
703180_0002.png
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerenKulturministerietNybrogade 21203 København KTlf.FaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
26. juni 2009Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 240 (alm. del), om rejseform, hr. Kim Ørnbosegenbetaling samt afholdte rejseudgifter i forbindelse med ministerens rejse til Split ijanuar 2009 stillet af Folketingets Kulturudvalg den 22. juni 2009 efter ønske fra Mo-gens Jensen (S).
Carina Christensen
J. NR. 2004-24223-2
Side 2

Spørgsmål nr. 240

(alm. del), om rejseform, hr. Kim Ørnbos egenbetaling samt afholdte rejseudgifter iforbindelse med ministerens rejse til Split i januar 2009.Skrivelse af 22. juni 2009Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Mogens Jensen.

Spørgsmål:

"Ministeren bedes redegøre for sit valg af rejseform, hr. Kim Ørnbos egenbetalingfor deltagelse samt afholdte rejseudgifter i forbindelse med ministerens rejse tilSplit i januar 2009."

Svar:

Som sportens minister er det vigtigt for mig at være til stede, når danske sportsudøveredeltager i store stævner både herhjemme og i udlandet i den udstrækning min kalendertillader det.Det danske herrelandshold i håndbold har igennem de sidste mange år været fremtræ-dende på den internationale håndboldscene, og jeg fandt det derfor naturligt at benyttelejligheden til at støtte holdet ved turneringen i Kroatien i januar måned.Da det i løbet af gruppe- og mellemspillet stod klart, at holdet havde kvalificeret sig tilsemifinalen og havde mulighed for at komme i finalen, blev der arrangeret flyrejse ogophold, således at jeg kunne overvære begge kampe. Dette skete bl.a. med hjælp fra dendanske ambassade i Zagreb.På turen til Kroatien var jeg ud over mine embedsmænd ledsaget af min forlovede KimØrnbo. Som det er normal praksis, når min forlovede ikke er officielt inviteret, fakture-res han for de udlæg, ministeriet måtte foretage.Min forlovede har for denne rejse betalt to regninger, der fuldt ud dækker ministerietsudlæg. Én for de ordinære flybilletter og efterfølgende én for den ekstraordinære hjem-rejse. Da ministeriet først skulle have afklaret refusion af de ordinære flybilletter,herunder også billet betalt af min forlovede, har den sidste regning afventet disse op-lysninger. De er nu modtaget, hvorefter regningen er blevet udstedt af ministeriet ogbetalt af min forlovede.Ministeriets samlede udgifter til rejsen for mine embedsmænd og mig selv i alt firepersoner udgjorde 54.440 kr.