Kulturudvalget 2008-09
KUU Alm.del
Offentligt
699002_0001.png
STATSMINISTERIETDato: 15. juni 2009
Statsminister Lars Løkke Rasmussens svar på spørgsmål nr. 224 (KUU alm. del) stilletaf Kulturudvalget. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Mogens Jensen (S).
Spørgsmål:»Mener statsministeren, at kulturministeren i forbindelse med ministerens tilsyn medTV 2’s økonomi har levet op til offentlighedslovens § 6, stk. 1, hvori der står, at »Isager, hvor der vil blive truffet afgørelse af en forvaltningsmyndighed, skal en myn-dighed, der mundtligt modtager oplysninger vedrørende en sags faktiske omstændig-heder, der er af betydning for sagens afgørelse, eller som på anden måde er bekendtmed sådanne oplysninger, gøre notat om indholdet af oplysningerne«, når Rigsrevisio-nens rapport om TV 2 påpeger, at der kun i begrænset omfang er udarbejdet referaterfra kulturministerens møder med TV 2’s ledelse?«
Svar:Som jeg bemærkede i mit svar af 3. juni 2009 på spørgsmål nr. S 2285 stillet af Mo-gens Jensen (S), påhviler det det enkelte ministerium selv at sikre, at notatpligten efteroffentlighedsloven efterleves i konkrete afgørelsessager inden for ministeriets område.Fastlæggelsen af notatpligtens rækkevidde i en konkret sag kan efterprøves på sædvan-lig vis på samme måde som overholdelse af andre forvaltningsretlige krav til myndig-hedens sagsbehandling.Jeg har noteret mig, at kulturministeren i sin besvarelse af spørgsmål nr. S 2279 stilletaf samme spørger har beklaget, at der ikke er udarbejdet referater af samtlige de mø-der, som Kulturministeriet i perioden siden marts 2006 har haft med TV 2’s ledelse.