Kulturudvalget 2008-09
KUU Alm.del
Offentligt
701327_0001.png
701327_0002.png
Folketingets Kulturudvalg
KulturministerenKulturministerietNybrogade 21203 København KTlf.FaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
22. juni 2009Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 221 (alm. del - bilag 279), Forskning påKulturministeriets videregående uddannelser, stillet af Folketingets Kulturudvalg den28. maj 2009.
Carina Christensen
J. NR. 2004-24079-2
Side 2

Spørgsmål nr. 221

(alm. del - bilag 279), henvendelse fra Cecil Krarup Andersen, VanløseSkrivelse af 28. maj 2009Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

Spørgsmål:

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 26. april fra Cecil Krarup Andersen,Vanløse, jf. KUU alm. Del – bilag 279."

Svar:

Det fremgår af den fremsendte henvendelse, at malerikonservator ved Statens Museumfor Kunst og forskningsassistent på Konservatorskolen, Cecil Krarup Andersen ønskerfinansiering til en ph.d.. Cecil Krarup Andersen har ansøgt om dette via Forsknings- ogInnovationsstyrelsen under Videnskabsministeriet.Forsknings- og Innovationsstyrelsen oplyser, at kriterier og virkemidler (herunderinstitutionstyper) for tildeling af de ansøgte midler i Videnskabsministeriets regi fast-lægges af Koordinationsudvalget for Forskningsråd. Koordinationsudvalget har heltbevidst valgt at differentiere mellem de to virkemidler og opslag for i år.Under det ene opslag – der gælder 215 mobilitetsstipendier - kan de af Kulturministeri-ets lange videregående uddannelsesinstitutioner, der også tildeler ph.d.-grader (herun-der Konservatorskolen), søge selvstændigt om et antal stipendier på lige fod med uni-versiteterne.For det andet opslag om 25 samarbejdsstipendier gælder, at det kuner universiteter, som kan søge om stipendier, hvor en del af ph.d.-forløbene ogsåskal foregå på og i samarbejde med andre offentlige "ikke-universitære" forskningsinsti-tutioner inden for den offentlige forvaltning. Bl.a. Kulturministeriets institutioner kanindgå som samarbejdspartnere, men det er kun universiteterne, der kan ansøge.På baggrund af nogle henvendelser valgte Forsknings- og Innovationsstyrelsen at bedeKoordinationsudvalget om at præcisere aspekter i de to opslag, der havde ansøgnings-frist d. 29. maj. Derfor blev der d. 30. marts på internettet lagt en præcisering på vegneaf udvalget, og denne præcisering blev d. 1. april sendt direkte pr. e-posttil relevante offentlige institutioner med forskning, herunder Kulturministeriets vide-regående uddannelsesinstitutioner og Konservatorskolen.Udover at søge midler i Videnskabsministeriets regi har Konservatorskolen adgang tilat finansiere forskning via skolens ordinære bevillinger og via bevillinger (herunderogså ph.d. stipendier) fra Kulturministeriets Forskningspulje, som fordeles efter indstil-ling fra Kulturministeriets Forskningsudvalg.