Kulturudvalget 2008-09
KUU Alm.del
Offentligt
687234_0001.png
687234_0002.png
687234_0003.png
687234_0004.png
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerenKulturministerietNybrogade 21203 København KTlf.FaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
18. maj 2009Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 204 (alm. del), andre landes lister over vigti-ge begivenheder, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 12. maj 2009 efter ønske fraMagnus Heunicke (S).
Carina Christensen
J. NR. 2004-23666-13
Side 2

Spørgsmål nr. 204

(alm. del), andre landes lister over vigtige begivenhederSkrivelse af 12. maj 2009Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Magnus Heunicke (S).

Spørgsmål:

"Ministeren bedes oplyse, hvor mange lande i EU, der benytter sig af reglen om atgarantere, at visse betydelige kulturelle begivenheder bliver vist på nationalt tv, samthvis det er muligt at oplyse, hvilke arrangementer og sportskampe, der står på detenkelte lands liste, og som er blevet godkendt af EU-Kommissionen."

Svar:

På sin hjemmeside oplyser Kommissionen følgende:7 lande har indført en liste over vigtige begivenheder, jf. art. 3a i direktivet om ”tv udengrænser”. Nedenfor oplyses, hvilke begivenheder de enkelte lande har sat på dereslister.TysklandDe olympiske sommer- og vinterlegeAlle det tyske landsholds kampe i EM og VM i fodbold, samt åbningskampen,semifinalerne og finalekampen, uanset om det tyske hold deltagerSemifinalerne og finalekampen i den tyske FA-pokalturneringDet tyske landsholds kampe på hjemme- og udebaneFinalekampen i alle europæiske klubturneringer (Champions League, UEFA-pokalen), når tyske hold deltager.FrankrigDe olympiske sommer- og vinterlegeDet franske landsholds kampe i Det Internationale Fodboldforbunds (FIFA)turneringerÅbningskampen, semifinalerne og finalekampen i VM i fodboldSeminalerne og finalerne i EM i fodboldFinalekampen i UEFA-pokalturneringen, hvis et fransk ligahold spillerFinalekampen i Champions LeagueFinalekampen i den franske pokalturneringSeksnationersrugbyturneringenSemifinalerene og finalekampen i rugbyFinalekampen i den franske mesterskabsturnering i rugbyEuropa Cup-finalen i rugby, hvis et fransk hold spillerSingle-finalen (herrer og damer) ved de åbne franske tennismesterskaber (Ro-land Garros)
Side 3
Semifinalerne og finalekampene i turneringerne i Davis Cup og Fed-pokalen,hvis et fransk tennishold deltagerDet franske foemtl 1-grand prixTour de France (cykelsport, herrer)Cykelløbet Paris-RoubaixFinalekampene i det europæiske mesterskab i basketball (herrer, damer), hvisdet franske landshold deltagerFinalekampene i verdensmesterskabet i basketball (herrer, damer), hvis detfranske landshold deltagerFinalekampene i det europæiske mesterskab i håndbold (herrer, damer), hvisdet franske hold deltagerFinalekampene i verdensmesterskabet i håndbold (herrer, damer), hvis detfranske landshold deltagerVerdensmesterskabet i atletik.
ØstrigDe olympiske sommer- og vinterlegeDet østrigske landsholds kampe i VM i fodbold (FIFA, for herrer) samt åbnings-kampen, semifinalerne og finalekampen i VM i fodbold (for herrer)Det østrigske landsholds kampe i EM i fodbold (for herrer) samt åbningskam-pen, semifinalerne og finalekampen i EM i fodbold (for herrer)Finalen i den østrigske pokalturnering i fodboldVerdensmesterskaberne i alpint skiløb under FISVerdensmesterskaberne i de nordiske skidiscipliner under FISWienerfilharmonikernes nytårskoncertOperaballet i Wien.FinlandDe olympiske sommer- og vinterlege, som afholdes af Den Internationale Olym-piske KomitéÅbningskampen, kvart- og seminfinalerne og finalekampen i VM i forbold, somafholdes af FIFA, samt det finske holds kampeÅbningskampen, kvart- og seminfinalerne og finalekampen i EM i forbold, somafholdes af UEFA, samt det finske holds kampeVM i ishockey for mænd, som afholdes af Det Internationale Ishockeyforbund(IIHF)VM i nordisk skiløb, som afholdes af Det Internationale Skiforbund (FIS)VM i atletik, som afholdes af Det Internationale Atletikforbund (IAAF)EM i atletik, som afholdes af Det Europæiske Atletikforbund (EAA).IrlandDe olympiske sommerlegeFinalekampene i All-Ireland Senior Inter-County Football and HurlingIrlands kvalifikationskampe på hjeme- og udebane I forbindelse med EM og VMi fodboldIrlands kampe ved EM og VM i fodbold
Side 4
Italien
Irlands kampe i VM i rugbyDet irske Grand National og det irske DerbyNations Cup ved Dublin Horse Show.
De olympiske sommer- og vinterlegeVM-finalen i fodbold og alle det italienske landsholds kampeEM-finalen i fodbold og alle det italienske landsholds kampeAlle det italienske landsholds kampe på hjemme- og udebane i officielle turne-ringerFinalen og semifinalerne i Champions League og UEFA-Cup, når italienskehold deltagerCykelløbet Giro d’ItaliaDet italienske formel 1-grand prixDen italienske musikfestival i San Remo.
Storbritannien (der er to lister, som er underlagt forskellige regler)Gruppe ADe Olympiske LegeFodbold-VMFA-pokalfinalenDen skotske FA-pokalfinale (i Skotland)Grand NationalDerbyWimbledon-tennisfinalerneFodbold-EMFinalen ved Rugby League Challenge CupFinalen ved rugby-VMGruppe BKricket.testkampe, der spilles I EnglandKampe ved Wimbledon-turneringen, som ikke er finalekampeAlle øvrige kampe ved rugby-VMKampe under 5-nationers-rugbytuurneringen med deltagelse af England, Skot-land, Irland eller WalesCommonwealth-legeneVerdensmesterskabet i atletikKricket-VM – finalen, semifinalerne og kampe med deltagelse af hold fra Eng-land, Skotland, Irland eller WalesRyder CupBritish Open i golf.