Kulturudvalget 2008-09
KUU Alm.del
Offentligt
703160_0001.png
703160_0002.png
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerenKulturministerietNybrogade 21203 København KTlf.FaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
26. juni 2009Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 121 (alm. del), om initiativer i forlængelse afBreddeidrætsudvalgets rapport, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 13. marts2009, efter ønske fra Per Clausen (EL).
Carina Christensen
J. NR. 2004-23733-2
Side 2

Spørgsmål nr. 121

(alm. del), BreddeidrætsudvalgetSkrivelse af 13. marts 2009Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål:

”Ministeren bedes redegøre for, hvilke initiativer regeringen vil tage i forlængelse iBreddeidrætsudvalgets rapport: "Idræt for alle", jf. KUU alm. del - bilag 173.”

Svar:

Breddeidrætsudvalgets rapport rummer 42 konkrete forslag, som er rettet til alle rele-vante aktører på idrætsområdet, herunder idrætsorganisationer, kommuner og stat.Jeg har opfordret de enkelte aktører til at samle op på de forslag i rapporten, som errelevante for dem.Jeg har i forbindelse med offentliggørelsen af rapporten fra Breddeidrætsudvalgettilkendegivet, at jeg vil tage initiativ til, at regeringen udarbejder en handlingsplan forat alle børn og unge får mulighed for 7 timers ugentlig idræt og fysisk aktivitet.Endvidere vil jeg tage initiativ til oprettelse af en tværministeriel task force med detformål at styrke den statslige indsats i den sociale indsats på idrætsområdet.Jeg vil tage initiativ til etablering af et fast samarbejde mellem stat, kommuner, id-rætsorganisationer og kommercielle udbydere om udvikling og nytænkning i den socialeindsats på idrætsområdet.Og jeg vil tage initiativ til et udviklingsarbejde med henblik på at forbedre kapacitets-udnyttelsen i idrætsfaciliteterne gennem internetbaseret booking.Endvidere vil jeg tage initiativ til et nyt samarbejde med kommunerne under overskrif-tenbreddeidrætskommuner.De kommuner, som udvælges til at blive breddeidræts-kommuner, skal virkeliggøre flest mulige af Breddeidrætsudvalgets visioner inden foren to-årig periode. På grund af geografiske og befolkningsmæssige forskelle vil Bredde-idrætsudvalgets 42 forslag i varierende omfang være relevante i forskellige kommuner.Der vil derfor blive givet stor metodefrihed for kommunerne med hensyn til, såvelhvilkeaf de 42 forslag man vil arbejde med, somhvordanman i kommunen vil føreforslagene ud i livet. Kulturministeriet vil inden sommerferien offentliggøre de nærme-re kriterier for at blive breddeidrætskommune.