Kulturudvalget 2008-09
KUU Alm.del
Offentligt
668505_0001.png
668505_0002.png
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerenKulturministerietNybrogade 21203 København KTlf.FaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
14. april 2009Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 106 (Alm. del), Tilskud til zoologiske anlæg,stillet af Folketingets Kulturudvalg den 3. marts 2009 efter ønske fra Ellen TraneNørby (V).
Carina Christensen
J. NR. 2004-23451-3
Side 2

Spørgsmål nr. 106

(Alm. del), Tilskud til zoologiske anlæg.Skrivelse af 3. marts 2009Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Ellen Trane Nørby (V).

Spørgsmål:

"Vil ministeren oplyse, om det er lovligt at bruge tilskudskroner til zoologisk anlæg,til direkte eller indirekte at drive eller støtte andre projekter end det zoologiskeanlæg, f. eks. en kommunal forlystelsespark?"

Svar:

Det er ikke lovligt at bruge tilskud til zoologiske anlæg til direkte eller indirekte atdrive eller støtte andre projekter end det zoologiske anlæg. Det statslige tilskud er givettil et bestemt formål, nemlig at drive det pågældende zoologiske anlæg.Ifølge lov nr. 255 af 12. april 2000 kan der til godkendte zoologiske anlæg ydes et årligtstatstilskud. Tilskuddet fastsættes på grundlag af anlæggenes fireårsplaner, anlægge-nes årlige indberetninger og den på finansloven afsatte bevilling dertil. Statstilskuddettil det enkelte anlæg fastsættes af kulturministeren efter indstilling fra Rådet for zoolo-giske anlæg og baseres på en helhedsvurdering af perspektiverne i det enkelte anlægsdrift og udvikling i det kommende og efterfølgende år. Til brug for helhedsvurderingenskal rådet fra anlæggene indhente budgetter, regnskaber, besøgstal, oplysninger omanlæggets dyrebestand og andre oplysninger, som kan være relevante for den indstil-ling, som rådet foretager til kulturministeren. Regelmæssige besigtigelser af anlæggeneca. hvert andet år indgår som et meget væsentligt parameter for, hvor stort et årligtstatstilskud rådet indstiller til ministeren.Zoologiske anlæg, herunder Aalborg Zoo aflægger regnskab i henhold til Bekendtgørelsenr. 596 af 18/6 2001 om revision af zoologiske anlæg, der modtager tilskud fra Kultur-ministeriet i henhold til lov om statstilskud til zoologiske anlæg.Ifølge bekendtgørelsen skal revisionen efterprøve, om årsregnskabet er rigtigt, og om dedispositioner, der er omfattet af regnskabsaflæggelsen, er i overensstemmelse medmeddelte bevillinger, love og andre forskrifter samt indgåede aftaler og sædvanligpraksis. Der foretages endvidere en vurdering af, hvorvidt der er taget skyldige økono-miske hensyn ved forvaltningen af de ovennævnte tilskudsmidler og ved driften afanlægget.