ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

1. december 2008

 

 

Besvarelse af spørgsmål 28 alm. del stillet af KOU efter ønske fra Line Barfod (EL) den 7. november 2008.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 28:

Hvad gøres der for at sikre, at den vejledning mv. som udføres af det såkaldte OPS‑rejsehold under Erhvervs‑ og Byggestyrelsen og Konkurrencestyrelsens vejledning på udbudsområdet er koordineret med andre ministeriers udmeldinger om offentlig‑privat samarbejde og om udbud, herunder særligt om vejledningen stemmer med den kommunale styrelseslov og lignende regler, der gælder for kommunerne?

 

Svar:

Konkurrencestyrelsen yder generel vejledning om udbudsdirektiverne og tilbudsloven til de ordregivende myndigheder og de private leverandører. Det sker både i form af skriftlige vejledninger og telefonisk via en hotline. Styrelsen afgiver også skriftlige vejledende udtalelser vedrørende principielle spørgsmål om udbudsreglernes forståelse. Konkurrencestyrelsen konsulteres desuden løbende af andre ministerier i forbindelse med varetagelsen af deres opgaver, når der opstår spørgsmål om forståelsen af udbudsreglerne.

 

Grundlaget for Konkurrencestyrelsens vejledning er udbudsdirektiverne og tilbudsloven, EF-Domstolens praksis og de kendelser, der afsiges af Klagenævnet for Udbud.

 

Konkurrencestyrelsen holder sig løbende orienteret om udmeldinger mv. om offentlig‑privat samarbejde og udbud og vil efter omstændighederne, hvor styrelsen er vidende herom, gøre opmærksom på anden relevant lovgivning, når styrelsen vejleder om EU’s udbudsregler og tilbudsloven.

 

Erhvervs- og Byggestyrelsens OPS-rejseholds rolle er at formidle erfaringer og udbrede kendskabet til offentlig-privat samarbejde (OPS). Dette gøres bl.a. gennem besøg hos landets kommuner og regioner. Rejseholdet vejleder på disse besøg om offentlig-privat samarbejde, herunder om fordele og ulemper ved forskellige samarbejdsformer. Som led heri holder rejseholdet sig løbende opdateret på områder med særlig relevans for offentlig-privat samarbejde.

 

Det er ikke rejseholdets opgave at give specifik rådgivning i forhold til specifikke projekter, herunder konkret stillingtagen til andre ministeriers lovgivning. Rejseholdet kan vejlede om, hvilke regler der skal tages i betragtning i forbindelse med offentligt-privat samarbejde, men skal i øvrigt henvise til den relevante myndighed for yderligere oplysninger om de relevante regelsæt.

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk