Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

EGE/ J.nr. 2008-8255

Folketingets Kommunaludvalg

 

 

 

 

 

Dato: 26. november 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Kommunaludvalgs brev af 30. oktober 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 17 (KOU Alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Flemming Bonne (SF).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 17:

 

”Ministeren bedes oplyse, om det er muligt for et kommunalt forsyningsholdingselskab eller aktieselskab at sponsorere henholdsvis idræt på eliteniveau, at sponsorere folkeskoler og daginstitutioner, at sponsorere køb af busser til ældrecentre samt om selskabet kan købe reklameplads i for eksempel i pressen eller det offentlige rum?”

 

 

Svar:

 

De vilkår, under hvilke forsyningsopgaver så som elforsyning, varmeforsyning og spildevandsforsyning kan varetages, herunder af kommunale forsyningsvirksomheder, er reguleret af lovgivningen på det pågældende område.

 

Elforsyning er således reguleret i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 1115 af 8. november 2006, og varmeforsyning er reguleret i lov om varmeforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 347 af 17. maj 2005. Vandforsyning er reguleret i lov om vandforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 1026 af 20. oktober 2008.

 

Lov om elforsyning og lov om varmeforsyning hører under Klima- og Energiministeriet. Lov om vandforsyning hører under Miljøministeriet. Da der således er tale om lovgivning, som hører under andre ministerier, kan jeg ikke udtale mig herom.

 

Jeg kan derfor heller ikke udtale mig om spørgsmålet om, hvorvidt en kommunal forsyningsvirksomhed har hjemmel til – efter den særlovgivning, som regulerer den pågældende forsyningsvirksomhed – at anvende forsyningens midler til de formål, som er nævnt i Kommunaludvalgets spørgsmål.

 

 

Karen Jespersen

 

/ Inger Mogensen