Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K
Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail [email protected]
|
Dato: 27. november 2008
Under henvisning til Folketingets Kommunaludvalgs brev af 23. oktober 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 15 (KOU Alm. del).
Â
â€Har ministeren selv eller i samarbejde med andre ministerier foretaget eller igangsat en undersøgelse af SSP-samarbejdet, herunder hvor mange SSP-konsulenter der er ansat i hver enkelt kommune?â€
Svar:
Jeg har i foråret 2008 bedt Servicestyrelsen om at lave en undersøgelse af kommunernes SSP-samarbejde. Undersøgelsen er netop blevet offentliggjort og kan findes på Servicestyrelsens hjemmeside.
Undersøgelsen, som alene omfatter det kommunale SSP-samarbejde, og altså ikke medtager medarbejdere ansat ved politiet, viser, at alle landets kommuner har et SSP-samarbejde. Hovedparten af kommunerne har ansat mindst 1 SSP-koordinator, og 30 pct. af kommunerne har ansat mere end 1 SSP-koordinator.
På landsplan er der ansat 2.828 kommunale SSP-medarbejdere incl. koordinatorerne. Af disse, er der 330 medarbejder, som er ansat på fuld tid. Det samlede antal SSP-medarbejdere svarer til, at der i gennemsnit er 29 SSP-medarbejdere i hver kommune.
De kommunale SSP-medarbejdere er typisk medarbejdere, der er ansat i klubber, ungdomsskoler, skoler mv., og som er ansat til at bruge en del af deres arbejdstid på SSP-arbejdet. Netop fordi SSP-medarbejderne er ansat til at bruge en del af deres arbejdstid på SSP-arbejdet, har det været svært for kommunerne præcist at angive antallet af lærere, klubmedarbejder og pædagoger m.v., der omregnet til fuld tid, er tilknyttet SSP-samarbejdet. Opgørelserne må derfor tages med et vist forbehold. Omregnet til årsværk, drejer det sig om, at der, med nævnte forbehold, bruges 481 årsværk til SSP-samarbejdet i kommunerne, svarende til 4,9 årsværk i gennemsnit pr. kommune.
Karen Jespersen