Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 16. december 2008

Sagsnr.: 14201

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 25. november 2009 stillet følgende spørgsmål nr. 93 (Alm. del), som hermed besvares.

 

Spørgsmål 93:

”Vil ministeren oplyse, om det er tilladt at transportere et dødt kæledyr i nedfrosset tilstand over landegrænserne?”

 

Svar:

Spørgsmålet forstås således, at det ønskes oplyst, om det er tilladt at transportere døde kæledyr fra et EU-land til et andet, f.eks. fra Tyskland til Danmark.

 

De veterinære bestemmelser i forbindelse med transport af døde kæledyr over landegrænserne er reguleret af Biproduktforordningen[1]. Det fremgår af forordningen, at døde kæledyr må transporteres over landegrænserne, hvis der foreligger en tilladelse hertil fra myndighederne i modtagerlandet, og forordningens bestemmelser i øvrigt er opfyldt. I Danmark gives der normalt tilladelse til indførsel af døde kæledyr. Fødestyrelsen har ikke kendskab til praksis i andre EU-lande.

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

/Michael Riff Alexandersen



[1] Europa-Parlamentets og RÃ¥dets forordning (EF) nr. 1774/2002 af 3. oktober 2002 om sundhedsbestemmelser for animalske biprodukter, som ikke er bestemt til konsum, EF-Tidende nr. L 273 af 10. oktober 2002, s. 1.