Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 1. december 2008

Sagsnr.: 14228/448929

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 10. november 2008 (Alm. del - spørgsmål nr. 54) udbedt sig min besvarelse af følgende:

 

Spørgsmål 54:

 

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 15/10-08 fra Fritidsfiskerne Vesthimmerland & Han Herred vedrørende høringssvar for handlingsplan for ål, jf. FLF alm. del – bilag 45”

 

Svar:

 

Fritidsfiskerne i Vesthimmerland og Han Herred har fremsendt kopi af foreningens høringssvar med forskellige bemærkninger i relation til den vedtagne Rådsforordning om foranstaltninger til genopretning af bestanden af europæisk ål og til forslaget til den danske gennemførelse heraf.

 

Der er sket en kraftig reduktion af ålebestandene både på europæisk og globalt plan og det er nødvendigt for alle involverede i fiskeriet at yde en reel indsats for beskyttelsen af ålen. Målet er, at de foranstaltninger for genopretning af bestanden af europæisk ål, som Danmark og de andre lande i EU-samarbejdet skal iværksætte i 2009, samlet kan sikre, at ålefiskeriet på lang sigt udvikler sig på bæredygtig vis.

 

Jeg er samtidig opmærksom på, at der skal findes en balance, så de forskellige grupper i ålefiskeriet alle kommer til at bidrage til reduktionen af indsatsen og sikringen af ålebestanden.

 

Jeg har lagt vægt på, at gennemførelsen af foranstaltningerne til genopretning af bestanden af europæisk ål sker i så åben en proces som muligt.

 

 

Bemærkningerne omkring ålefiskeriet fra Fritidsfiskerne i Vesthimmerland og Han Herred og de mange øvrige høringssvar, der er afgivet fra de mange interessenter, der er i ålefiskeriet, indgår i de samlede overvejelser om de tiltag, der skal gennemføres for at leve op til en ordentlig beskyttelse og genopretning af ålebestanden.

 

 

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

/Mette Selchau