Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2008-09
FLF Alm.del
Offentligt
743901_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 19. oktober 2009Sagsnr.: 1509
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 25. september2009 stillet følgende spørgsmål nr. 496 (alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål 496:

”Vil ministeren redegøre for, hvorfor resultaterne fra den rapport som FNslandbrugsvidenskabelige panel udgav I 2008 "The International Assessment ofAgricultural Knowledge, Science and Technology for Development" (IAASTD) ikke erinddraget i ministerens videnssyntese om GMO?”.

Svar:

Vidensyntesen om GMO er opdelt i en del, som er forfattet af Fødevareministeriet og endel, som er forfattet af forskere ved de deltagende forskningsinstitutioner. Dette harværet for at sikre en klar opdeling mellem myndighedsbidraget og bidragene fraforskerne.Myndighedsbidraget til vidensyntesen omhandler alene fakta om regler, dyrknings-arealer, ansøgninger, m.v. Henvisninger til videnskabelige rapporter og lignende hørerderimod hjemme i den del af rapporten, som er forfattet af de bidragende forskere.For at sikre, at forskerbidragene er uafhængige, har Fødevareministeriet ikke blandet sigi indholdet i denne del af rapporten. Det har således været forskernes helt egen afgørelse,hvilke kilder de har valgt at inddrage i deres bidrag.Fødevareministeriet har derfor ikke haft indflydelse på, at IAASTD-rapporten ikke erinddraget i vidensyntesen.
Eva Kjer Hansen
/Christina Rughede