Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2008-09
FLF Alm.del
Offentligt
736673_0001.png
736673_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 29. september 2009Sagsnr.: 17154
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 3. september 2009stillet følgende spørgsmål nr. 463 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S).

Spørgsmål 463:

”Ministeren bedes redegøre for sagsbehandlingstiden for de 10 sager, der har væretlængst tid under behandling i Sekretariatet for Fødevare- og Veterinærklager i den tidsekretariatet har eksisteret.”

Svar:

Jeg har forelagt Sekretariatet for Fødevare- og Veterinærklager spørgsmålet, som haroplyst følgende;”De 10 klagesager, som har været længst under behandling i Sekretariatet for Fødevare-og Veterinærklager har haft en sagsbehandlingstid på 13-18 måneder.Sagsbehandlingstiden er beregnet fra klagedato eller fra det tidspunkt, hvor klagesagenblev overført fra Fødevarestyrelsen til Sekretariatet for Fødevare- og Veterinærklager(1. februar 2008) til sekretariatet har truffet afgørelse i sagen. Heri indgår ogsåhøringsperioder af parter og andre myndigheder.Den reelle sagsbehandlingstid i Sekretariatet for Fødevare- og Veterinærklager er derfornoget kortere, når den tid, det tager 1. instansen (Fødevarestyrelsen, herunderfødevareregionerne) at videresende klagen med bemærkninger og relevante sagsakter til
Sekretariatet for Fødevare- og Veterinærklager samt høringsperioder af parten og andremyndigheder, trækkes fra.De 10 klagesager, som har haft den længste samlede sagsbehandlingstid, kan opdeles i 2kategorier:1. Klagesager, som har været vanskelige at få sagsoplyst tilstrækkeligt – både frapartens side og 1. instansens side. Desuden har parterne typisk været hørt fleregange under sagen og bedt om udsættelse af partshøringsfristerne.2. Klagesager, hvor det har været nødvendigt at indhente Fødevareinstituttetsvidenskabelige udtalelser eller udtalelse fra andre myndigheder. Desuden harklagerne i nogle af disse sager sendt yderligere dokumentation, som har medførtfornyet udtalelse fra Fødevareinstituttet og deraf følgende nye partshøringer.”
Eva Kjer Hansen
/Rikke Thoning
2