Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2008-09
FLF Alm.del
Offentligt
736643_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 29. september 2009Sagsnr.: 17154
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 3. september 2009stillet følgende spørgsmål nr. 462 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S).

Spørgsmål 462:

”Ministeren bedes redegøre for den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for verserendeklager, der er under behandling i Sekretariatet for Fødevare- og Veterinærklager.”

Svar:

Jeg har forelagt Sekretariatet for Fødevare- og Veterinærklager spørgsmålet, somoplyser følgende;”Den seneste opgørelse over den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i Sekretariatet forFødevare- og Veterinærklager er fra 1. juli 2009, hvor den gennemsnitligesagsbehandlingstid var på 6,4 måneder. Opgørelsen er foretaget brutto, det vil sige atsagsbehandlingstiden er opgjort fra 1. instansen (Fødevarestyrelsen, herunderfødevareregionerne) modtager klagen (klagedato) til Sekretariatet for Fødevare- ogVeterinærklager træffer en afgørelse i sagen. I brutto-sagsbehandlingstiden indgårdesuden høringsperioder hos klager og andre myndigheder, f.eks. uddybende spørgsmåltil 1. instansen, udtalelser fra Fødevareinstituttet eller uddybende oplysninger om reglerog praksis i Fødevarestyrelsen”.
Eva Kjer Hansen
/Rikke Thoning