Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2008-09
FLF Alm.del
Offentligt
715313_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 19. august 2009Sagsnr.: 17013
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 29. juli 2009stillet følgende spørgsmål nr. 440 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S).

Spørgsmål 440:

”Ministeren bedes i forlængelse af besvarelsen af FLF alm. del – samrådsspørgsmål BI-BL, og med henvisning til svaret på FLF alm. del – spørgsmål 411, orientere udvalgetom i hvor mange tilfælde, der i de seneste fem år, er uddelt bøder som følge af etforhøjet indhold af marinade/vand i forhold til det deklarerede.”

Svar:

Fødevarestyrelsen har oplyst, at der i perioden januar 2004 til august 2009 er uddelt 263bøder i alt på området mærkning og information i Danmark.Heraf er de to af bøderne uddelt for manglende eller mangelfuld mærkning afmarinerede produkter. Det ene tilfælde var manglende mærkning af frosne marineredekyllinger, og det andet var manglende oplysninger om marinaden på marineret svinekødsamt mangelfuld varebetegnelse.Der er ikke ifølge Fødevarestyrelsens statistikker uddelt bøder i ovennævnte tidsperiodepå grund af forhøjet indhold af vand/marinade i forhold til det deklarerede.
Eva Kjer Hansen/ Thomas Elvensø