Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2008-09
FLF Alm.del
Offentligt
716136_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 24. august 2009Sagsnr.:16971
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 21. juli 2009stillet følgende spørgsmål nr. 435 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Jørn Dohrmann

Spørgsmål 435:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 13. juli 2009 fra Dansk Kvægvedrørende optimale gulve til kvægproduktionen, jf. FLF alm. Del – bilag 355”

Svar:

Gulve i kvægstalde, der kan leve op til både miljømæssige- og dyrevelfærdsmæssigekrav, og som er økonomisk bæredygtige, er en væsentlig problemstilling i kvægbruget.Miljøministeriet har ansvaret for den del af problemstillingen, der vedrører miljøområdetog de faste gulves ammoniakreducerende egenskaber. Lovgivningen pådyreværnsområdet hører under Justitsministeriets ressort, mens Fødevarestyrelsenkontrollerer, at de dyrevelfærdsmæssige krav til gulvene er overholdt.Jeg kan oplyse, at Justitsministeriets arbejdsgruppe om hold af malkekvæg i sin rapportom hold af malkekvæg – fra februar i år – blandt andet har anbefalet, at der indføresregler om, at gulve i gangarealerne skal være skridsikre og være konstrueret, udformetog vedligeholdt således, at køerne kan gå naturligt og ikke kommer til skade.Landbrugserhvervet, der selv har en interesse i udvikling af holdbare og økonomiskbæredygtige gulve, der opfylder miljømæssige og dyrevelfærdsmæssige krav, har derforogså et ansvar for at bidrage til denne udvikling.På denne baggrund vil jeg tage initiativ til snarest at invitere Dansk Kvæg til et møde.
Eva Kjer Hansen
/Kristine Lilholt Nilsson