Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2008-09
FLF Alm.del
Offentligt
697809_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 10. juni 2009Sagsnr.: 16193
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 18. maj 2009stillet følgende spørgsmål nr. 376 (Alm. del) som hermed besvares.

Spørgsmål 376:

”Vil ministeren oplyse, hvordan ministeren forholder sig til, at en dansk fiskemelsfabrikimporterer fiskemel med forhøjet indhold af dioxin til oprensning og videresalg?”

Svar:

Jeg har videresendt spørgsmålet til Plantedirektoratet, der har oplyst følgende, som jeghenholder mig til:”Det afgørende er, at grænseværdierne for dioxin overholdes når foderet anvendes ellersættes på markedet. Produkter bestemt til foder må derfor kun indføres fra tredjelande tilFællesskabet, bringes i omsætning eller anvendes i Fællesskabet, hvis de er af sund oghandelsmæssig kvalitet, og ikke udgør nogen fare for menneskers og dyrs sundhed.Dermed er import fra 3. lande af produkter med overindhold af dioxin forbudt.”Det følger heraf, at det ikke er tilladt at importere fiskemel fra 3. lande med forhøjetindhold af dioxin med henblik på oprensning og videresalg.Derimod er det indenfor EU tilladt at anvende dioxin rensefaciliteter i andremedlemslande.
Eva Kjer Hansen/Kim Holm Boesen