Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2008-09
FLF Alm.del
Offentligt
703680_0001.png
703680_0002.png
703680_0003.png
703680_0004.png
703680_0005.png
703680_0006.png
703680_0007.png
703680_0008.png
703680_0009.png
703680_0010.png
703680_0011.png
703680_0012.png
703680_0013.png
703680_0014.png
703680_0015.png
703680_0016.png
Oversigt over hhv. Kommissionens og Europa-Parlamentets og Rådets vedtagne og offentliggjorte retsakter, der vurderes at styrkefødevaresikkerheden indenfor Fødevarestyrelsens ressort 2004 til medio (16. juni) 2009RådsretsakterRetsaktens titelRetsgrundlag- Kom-nr.- Rådets interinstitutionelle nr.- Bekendtgjort i EF-TidendeKort beskrivelse med stikord, deridentificerer forslagetPåvirkning af beskyttelsesniveauet i Danmark
Dyreværn, lægemidler, m.v.Europa-Parlamentets og Rå- TEF art. 152, stk. 4,dets direktiv 2008/97/EF aflitra b19. november 2008 om æn-dring af Rådets direktiv96/22/EF om forbud modanvendelse af visse stoffermed hormonal og thyreosta-tisk virkning og af beta-agonister i husdyrbrug
EUT L 318 af 28.11.2008, s. 9–11
Styrker beskyttelsesniveauetDet bliver muligt at anvende en rækkestoffer (hormoner) til behandling af syg-domme hos selskabsdyr (”kæledyr”).Tidligere regler forbød specifikt mar-kedsføring af en række stoffer (hormo-ner), der kan misbruges til at fremmevækst hos dyr. Forbuddet gjaldt anven-delsen af hormonerne til behandling afdyr af alle arter.Nu er selskabsdyr ikke længere omfattetaf de pågældende bestemmelser, hvilketbetyder, at de omtalte stoffer gerne måanvendes til behandling af forskelligehormonelle lidelser hos selskabsdyr, ek-sempelvis forhøjet stofskifte hos hundeog katte.Anvendelse af østradiol 17 beta i dyr be-stemt til fødevareproduktion bliver end-videre forbudt. Stoffet er længe viden-skabeligt blevet anset for at være kræft-fremkaldende.
Kontrol
1
Europa-Parlamentets og Rå-dets forordning nr. 882/2004af 29. april 2004 om offent-lig kontrol med henblik påverifikation af, at foderstof-og fødevarelovgivningensamt dyresundheds- og dyre-velfærdsbestemmelserneoverholdes.Europa-Parlamentets og Rå-dets forordning (EF) nr.854/2004 af 29. april 2004om særlige bestemmelser fortilrettelæggelsen af den of-fentlige kontrol af animalskeprodukter til konsum.FødevaresikkerhedEuropa-Parlamentets og Rå-dets forordning (EF) nr.852/2004 af 29. april 2004om fødevarehygiejne.Europa-Parlamentets og Rå-dets forordning (EF) nr.853/2004 af 29. april 2004om særlige hygiejnebestem-melser for animalske fødeva-rer.Europa-Parlamentets og Rå-dets forordning (EF) nr.1935/2004 af 27. oktober2004 om materialer og gen-stande bestemt til kontaktmed fødevarer og om ophæ-velse af direktiv 80/590/EØFog 89/109/EØF.
TEF artikel 37, 95 og152, stk. 4, litra b
KOM (2003)52COD 2003/0030EUT L165 af 30.04.2004, s. 1
Fastlægger det overordnede grundlag for Styrker beskyttelsesniveauetkontrol vedr. fødevarer og foder, fast-lægger ansvarsbestemmelser mv.
TEF artikel 152 stk. 4litra b
KOM 2002/0377COD 2002/0377EUT L139 af 30.04.2004, s. 206 - 319
Tilrettelægger den offentlige kontrol afanimalske produkter.
Styrker beskyttelsesniveauet
TEF artikel 95 og 152 KOM 2000/0438stk. 4 litra bCOD 2000/0178EUT L139 af 30.04.2004, s. 1.TEF artikel 152 stk. 4litra bKOM 2000/0438COD 2000/0179EUT L139 af 30.04.2004, s. 55.
Fastsættelse af generelle hygiejnebe-stemmelser for fødevarer.
Styrker beskyttelsesniveauet
Der fastsættes særlige hygiejnebestem-melser for animalske fødevarergældende for ledere af fødevarevirk-somheder, som supplerer kravene i for-ordning 852/2004.Rammeforordning for materialer oggenstande i kontakt med fødevarer, her-under regler om mærkning, sporbarhed,godkendelsesprocedure for kemiskestoffers anvendelse mv.
Styrker beskyttelsesniveauet
TEF artikel 95
KOM (2003) 689 finalCOD 2003/0272EUT L338 af 13.11.2004, s. 4.
Styrker beskyttelsesniveauet
2
Europa-Parlamentets og Rå- TEF artikel 37 og 152dets forordning (EF) nr.stk. 4 litra b396/2005 af 23. februar 2005om maksimalgrænseværdierfor pesticidrester i eller påvegetabilske og animalskefødevarer og foderstoffer ogom ændring af Rådets direk-tiv 91/414/EØF.Mærkning, kvalitet og økologiEuropa-Parlamentets og Rå- Rådets forordning3072/95, art. 13, stk. 3dets forordning (EF) Nr.1331/2008 af 16. december2008 om en fælles godken-delsesprocedure for fødeva-retilsætningsstoffer, fødeva-reenzymer og fødevarearo-maerEuropa-Parlamentets og Rå- TEF art. 95dets forordning (EF) Nr.1332/2008 af 16. december2008 om fødevareenzymerog om ændring af Rådets di-rektiv 83/417/EØF, Rådetsforordning (EF) nr.1493/1999, direktiv2000/13/EF, Rådets direktiv2001/112/EF og forordning(EF) nr. 258/97Europa-Parlamentets og Rå- TEF art. 95dets forordning (EF) Nr.1333/2008 af 16. december2008 om fødevaretilsæt-ningsstoffer
KOM (2003) 117COD (2003)0052EUT L70 af 16.03.2005, s. 1
Procedure for fastsættelse af grænse-værdier for pesticidrester i fødevarer ogfoderstoffer.
Styrker beskyttelsesniveauet
KOM(2006) 423EUT L 354 af 31.12.2008, s. 1–6
Fastsætter fælles EU godkendelsespro-cedurer for tilsætningsstoffer, aromaerog enzymer
Styrker beskyttelsesniveauet
KOM(2006) 425EUT L 354 af 31.12.2008, s. 7–15
Bestemmelser om fødevareenzymer. Der Styrker beskyttelsesniveauetanvendes i fødevarer, herunder enzymer,der anvendes som tekniske hjælpestoffer
KOM(2006) 428EUT L 354 af 31.12.2008, s. 16–33
Forordningen fastsætter bestemmelserom fødevaretilsætningsstoffer, der an-vendes i fødevarer
Styrker beskyttelsesniveauet
3
Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets for-ordning 1334/2008 om aro-maer og visse fødevarein-gredienser med aromaegen-skaber til anvendelse i ellerpå fødevarer.
TEF art. 95
KOM (2006) 427EUT L 354 af 31.12.2008, s. 34-50
Forordningen fastsætter bestemmelserom aromaer og fødevareingrediensermed aromagivende egenskaber til an-vendelse i og på fødevarer
Styrker beskyttelsesniveauet
KommissionsretsakterRetsaktens titelRetsgrundlag- Kom-nr.- Rådets interinstitutionelle nr.- Bekendtgjort i EF-TidendeEventuel kort beskrivelse med stik-ord, der identificerer forslagetPåvirkning af beskyttelsesniveauet i Danmark
ZoonoserKommissionens forordning(EF) Nr. 1091 af 12. juli2005 om gennemførelse afEuropa-Parlamentet og Rå-dets forordning (EF) nr.2160/2003 for så vidt angårkrav vedrørende anvendelseaf særlige bekæmpelsesme-toder som led i de nationalebekæmpelsesprogrammer.Kommissionens beslutning2005/636/EF om en referen-ceundersøgelse af forekom-sten af salmonella i slagte-kyllingeflokke af arten Gal-lus gallus. Beslutningenknytter sig til Europa-Parlamentets og Rådets for-ordning (EF) nr. 2160/2003af 17. november 2003 ombekæmpelse af salmonellaog andre bestemte fødevare-bårne zoonotiske agenserFødevaresikkerhed
Europa-Parlamentet og EUT L182 af 13.07. 2005, s. 3Rådets forordning2160/2003, særlig arti-kel 8 stk. 1
Beslutning omkring brugen af antibioti-ka og vaccination som led i kontrol afsalmonella.
Styrker beskyttelsesniveauet
EUT L 228 af 03.09.05, s. 14.Europa-Parlamentetsog Rådets forordning(EF) nr. 2160/2003 af17. november 2003 ombekæmpelse af salmo-nella og andre bestem-te fødevarebårne zoo-notiske agenser
Det fastsættes at der skal gennemføresundersøgelser med henblik på at fastslåforekomsten af Salmonella spp. i Fæl-lesskabet i flokke af slagtekyllinger afarten Gallus gallus.
Styrker beskyttelsesniveauet
4
Kommissionens forordning(EF) nr. 37/2005 af 12. janu-ar 2005 om temperaturkon-trol i forbindelse med trans-port, opbevaring og oplag-ring af dybfrosne levneds-midler.Kommissionens forordning(EF) nr. 1237/2007 af 23.oktober 2007 om ændring afEuropa-Parlamentets og Rå-dets forordning (EF) nr.2160/2003 og af Rådets be-slutning 2006/696/EF for såvidt angår markedsføring afæg fra salmonellainficeredeflokke af æglæggende hønerKommissionens forordning(EF) nr. 646/2007 af 12. juni2007 om gennemførelse afEuropa-Parlamentets og Rå-dets forordning (EF) nr.2160/2003 for så vidt angåret EF-mål for mindskelse afforekomsten af Salmonellaenteritidis og Salmonellatyphimurium i slagtekyllin-ger og om ændring af for-ordning (EF) nr. 1091/2005Kommissionens forordning(EF) nr. 584/2008 af 20. juni2008 om gennemførelse afEuropa-Parlamentets og Rå-dets forordning (EF) nr.2160/2003 for så vidt angåret EF-mål for mindskelse afforekomsten af Salmonellaenteritidis og Salmonellatyphimurium i kalkuner
Rådets direktiv89/108, særlig artikel11
EUT L010 af 13.01.2005, s. 18-19
Fastsætter at temperaturregistreringsud-styr, der anvendes i transportmidler tildybfrosne fødevarer skal opfylde vissestandarder fastlagt af Den EuropæiskeStandardiseringsorganisation.
Styrker beskyttelsesniveauet
Europa-Parlamentetsog Rådets forordning(EF) nr. 2160/2003 af17. november 2003 ombekæmpelse afSalmonella og andrebestemte fødevarebår-ne zoonotiskeagenser, særlig artikel5, stk. 6Europa-Parlamentetsog Rådets forordning(EF) nr. 2160/2003 af17. november 2003 ombekæmpelse afsalmonella og andrebestemte fødevarebår-ne zoonotiske agenser,særlig artikel 4, stk. 1,artikel 8, stk. 1, og ar-tikel 13
SANCO/1188/2006EUT L 280 af 24.10.07 s. 5 - 9
Datoen, hvor begrænsningerne vedrø-rende anvendelse af æg til konsum fin-der anvendelse, fastsættes til et tidligeretidspunkt.
Styrker beskyttelsesniveauet.
SANCO/467/2007EUT L 151 af 13.6.2007, s. 21–25
Fastlægger kravene til de nationale be-Styrker beskyttelsesniveauet.kæmpelsesprogrammer og et mål for fo-rekomst af Salmonella enteritidis ogSalmonella typhimurium i slagtekyllin-ger.
SANCO/390/2008Europa-ParlamentetsEUT L 188 af 16.07.08 s. 26 - 27og Rådets forordning(EF) nr. 2160/2003 af17. november 2003 ombekæmpelse afsalmonella og andrebestemte fødevarebår-ne zoonotiskeagenser, særlig artikel4, stk. 1, og artikel 13
Styrker beskyttelsesniveauet.Fastlægger kravene til de nationale be-kæmpelsesprogrammer og et mål for fo-rekomst af Salmonella enteritidis ogSalmonella typhimurium i kalkunflokke.
5
Materialer og genstande bestemt til kontakt med fødevarerRådets direktivEUT L275 af 30.1.2004, s.48-51Kommissionens direktiv89/109, art. 32004/14/EF af 29. januar2004 om materialer og gen-stande af folie af cellulosere-generator bestemt til atkomme i berøring med føde-varer.Kommissionens direktivRådets direktivEUT L71 af 10.3.2004 s. 8 – 212004/19/EF af 1. marts 2004 109/89, art. 3om 2. ændring af direktiv2002/72/EF om plast materi-aler og genstande bestemt tilberøring med fødevarer.Rådets direktivEUT L110 af 30.4.2005, s. 36 - 39Kommissionens direktiv2005/31/EF af 29. april 2005 89/109, art. 3om ændring af Rådets direk-tiv 84/500/EØF for så vidtangår en overensstemmel-seserklæring og krav til ana-lysemetoder for keramiskegenstande bestemt til atkomme i berøring med føde-varer.EUT L 302 af 19.11.2005, s. 35–45Europa-ParlamentetsKommissionens direktiv2005/79/EF af 18. november og Rådets forordning2005 om ændring af direktiv (EF) Nr. 1935/20042002/72/EF om plastmateria- om materialer og gen-ler -og genstande bestemt til stande bestemt til kon-at komme i kontakt med lev- takt med fødevarer ogom ophævelse af di-nedsmidlerrektiv 80/590/EØF og89/109/EØF.Kommissionens forordning2023/2006 om god fremstil-lingspraksis for materialer oggenstande bestemt til kontaktmed fødevarer.TEF og Europa-Parlamentets og Rå-dets forordning (EF)Nr. 1935/2004, art. 5,stk. 1SANCO 1597/2006EUT L 384 af 29.12.2006, s. 75-78
Fastsætter restriktioner for brugen afStyrker beskyttelsesniveauet.genanvendte stoffer i plastmaterialer oggenstande i kontakt med fødevarer.
Fastsætter restriktioner for anvendelsen Styrker beskyttelsesniveauet.af additiver plastmaterialer og genstandei kontakt med fødevarer.
Mærkning af keramiske genstande ikontakt med fødevarer.
Styrker beskyttelsesniveauet.
Styrker beskyttelsesniveauet.Forslaget udgør et skridt på vejen henimod etablering af en udtømmende regu-lering på fællesskabsplan af indholds-stoffer i plastmaterialer og –genstandebestemt til at komme i kontakt med fø-devarer med henblik på at undgå risicifor menneskers sundhed og derved høj-ne beskyttelsesniveauet.
Fastsætter god fremstillingsmæssigpraksis til producenter og importører iforbindelse med produktion af materia-ler og halvfabrikata til disse
Styrker beskyttelsesniveauet
6
Kommissionens direktiv2007/19/EF om ændring afdirektiv 2002/72/EF vedrø-rende plastikmaterialer oggenstande bestemt til kontaktmed fødevarerKommissionens forordningEF/282/2008 om genanvendtplastik til kontakt med føde-varer (materialer og genstan-de bestemt til kontakt medfødevarer)Kommissionens forordning(EF) nr. 450/2009 af 29. maj2009 om aktive og intelli-gente materialer og genstan-de bestemt til kontakt medfødevarer.
TEF og Europa-Parlamentets og Rå-dets forordning (EF)Nr. 1935/2004, art. 5,stk. 2TEF og Europa-Parlamentets og Rå-dets forordning (EF)Nr. 1935/2004, art. 5,stk. 1
SANCO/1009/2006.EUT L 97 af 12.04.2007, s. 50-69
Fastsætter positiv lister over stoffer, dermå anvendes til plast
Styrker beskyttelsesniveauet
SANCO/2003/2285EUT L 86 af 28.03.2008, s. 9
Fastsætter krav om at fremstillingspro-cessen til genanvendt plast skal forhåndgodkendes
Styrker beskyttelsesniveauet.
TEF og Europa-SANCO/2003/2286Parlamentets og Rå-EUT L 135 af 30.05.2009, s. 3dets forordning (EF)Nr. 1935/2004 om ma-terialer og genstandebestemt til kontaktmed fødevarer og omophævelse af direktiv80/590/EØF og89/109/EØF, artikel 16
Fastsætter krav om forhåndsgodkendelse Styrker beskyttelsesniveauet.af aktive og intelligente komponentersamt specificerer at krav i andre dele aflovgivningen også skal overholdes.
KontaminanterKommissionens forordning(EF) nr. 242/2004 af 12. fe-bruar 2004 om ændring afforordning (EF) nr. 466/2001for så vidt angår uorganisktin i fødevarer.Kommissionens forordning(EF) nr. 655/2004 af 7. april2004 om ændring af forord-ning 466/2001 for så vidtangår nitrat i levnedsmidlertil spædbørn og småbørn.
Rådets forordning nr.315/93, art. 2, stk. 3
EUT L42 af 13.2.2004, s. 3
Fastsætter grænseværdier for uorganisktin i fødevarer.
Styrker beskyttelsesniveauet.
Rådets forordning nr.315/93, art. 2, stk. 3
EUT L104 af 8.4.2004, s. 48
Fastsætter grænseværdi for nitrat i bør-nemad baseret på cerealier.
Styrker beskyttelsesniveauet.
7
Kommissionen forordning(EF) nr. 683/2004 af 13.april 2004 om ændring afforordning (EF) nr. 466/2001for så vidt angår aflatoksinerog ochratoksin A i levneds-midler til spædbørn og små-børn.Kommissionens beslutning2005/34/EF af 11. januar2005 om harmoniseredestandarder for analyse afanimalske produkter, somindføres fra tredjelande forvisse reststoffer.Kommissionens forordning(EF) nr. 78/2005 af 19. janu-ar 2005 om ændring af for-ordning (EF) Nr. 466/2001for så vidt angår tungmetal-ler.Kommissionens forordning(EF) nr. 123/2005 af 26. ja-nuar 2005 om ændring afforordning (EF) Nr.466/2001 for så vidt angårochratoksin A.Kommissionens forordning(EF) nr. 208/2005 af 4. fe-bruar 2005 om ændring afforordning (EF) nr.466/2001for så vidt angår poly-cykliske aromatiske hydro-carboner (PAH).Kommissionens forordning(EF) nr. 856/2005 af 6. juni2005 om ændring af forord-ning (EF) nr. 466/2001 for såvidt angår fusariumtoksiner.
Rådets forordning nr.315/93, art. 2, stk. 3
EUT L106 af 15.4.2004, s. 3 - 5
Fastsætter grænseværdier for aflatoksi- Styrker beskyttelsesniveauet.ner og OCA forskellige fødevarekatego-rier til spædbørn og småbørn.
Rådets Direktiv 97/78artikel 4, stk. 5 og art.17 stk. 7
EUT L16 af 20.1.2005, s. 61-63
Harmonisering af fremgangsmåde vedkontrol af restkoncentrationer i produk-ter fra 3. lande.
Styrker beskyttelsesniveauet.
TEF og Rådets forord- EUT L16 af 20.2.2005, s. 43-45ning nr. 315/93, art. 2,stk. 3
Fastsætter grænseværdier for tungmetal- Styrker beskyttelsesniveauet.ler i forskellige fiskearter.
TEF og Rådets forord- EUT L25 af 28.1.2005, s. 3-5ning nr. 315/93, art. 2,stk. 3
Fastsætter grænseværdier for ochratok-sin A i kaffe, vin, druesaft- og most.
Styrker beskyttelsesniveauet.
TEF og Rådets forord- EUT L34 af 08.02.2005, s. 3-5ning nr. 315/93, art. 2,stk. 3
Fastsætter grænseværdier for PAH i for- Styrker beskyttelsesniveauet.skellige fødevarekategorier.
TEF og Rådets forord- EUT L143 af 07.06.2005, s. 3-8ning nr. 315/93, art. 2,stk. 3
Fastsætter grænseværdier for fusarium-toksiner i korn og kornprodukter.
Styrker beskyttelsesniveauet.
8
Kommissionens forordning(EF) nr. 1822/2005 af 8. no-vember 2005 om ændring afforordning 466/2001 for såvidt angår nitrat i vissegrøntsagerKommissionens forordning(EF) Nr. 1883/2006 om prø-veudtagnings- og analyseme-toder til offentlig kontrol afindholdet af dioxiner og di-oxinlignende PCB’er i vissefødevarer.Kommissionens forordning(EF) nr. 1126/2007 af 28.september 2007 om ændringaf forordning (EF) nr.1881/2006 om fastsættelse afgrænseværdier for bestemteforurenende stoffer i fødeva-rer for så vidt angår fusa-riumtoksiner i majs og majs-produkter (EØS-relevanttekst)Kommissionens forordning(EF) nr. 504/2008 af 6. juni2008 om gennemførelse afRådets direktiv 90/426/EØFog 90/427/EØF for så vidtangår metoder til identifika-tion af enhovede dyr
TEF og Rådets forord- SANCO/3551/2004ning nr. 315/93, art. 2, EUT L 293 af 09.11.2005, s. 11-13stk. 3
Fastsætter grænseværdier for nitrat i vis- Styrker beskyttelsesniveauet.se grøntsager
TEF og Europa-Parlamentets og Rå-dets forordning882/2004, art. 11, stk.4
SANCO/02698/2005EUT L 364 af 20.12.2006, s. 32-43
Om prøveudtagnings- og analysemeto-der til offentlig kontrol af indholdet afdioxiner og dioxinlignende PCB’er ivisse fødevarer
Styrker beskyttelsesniveauet.
TEF og Rådets forord- SANCO/1989/2007ning nr. 315/93, art. 2, EUT L 255 af 29.09.2007, s. 14–17stk. 3
Fastsættelse af grænseværdier for be-Styrker beskyttelsesniveauetstemte forurenende stoffer i fødevarerfor så vidt angår fusariumtoksiner i majsog majsprodukter
TEF og Rådets direk- SANCO/10061/2006tiv 90/426/EØF, art. 4, EUT L 149 af 07.06.2008, s. 3–32stk. 4
Forordningen indeholder bestemmelserom mærkning og registrering af alle he-ste og om udstedelse af pas (bl.a. medoplysning om medicinsk behandling) tilalle heste. Sigtet er identifikation af he-ste, der er blevet behandlet med læge-midler, der udelukker dem fra konsum,således at de ikke indgår i fødekæden.
Styrker beskyttelsesniveauet
9
TEF og Rådets forord- SANCO/1524/2007Kommissionens forordningning nr. 315/93, art. 2, EUT L 173 af 03.07.2008, s. 6–9(EF) nr. 629/2008 af 2. juli2008 om ændring af forord- stk. 3ning (EF) nr. 1881/2006 omfastsættelse af grænseværdierfor bestemte forurenendestoffer i fødevarer
Forordningen indeholder bestemmelser Styrker beskyttelsesniveauet.om, at medlemsstaterne bør meddeleKommissionen resultaterne for aflatoxi-ner, dioxiner, dioxinlignende PCB'er ogikke-dioxinlignende PCB'er, jf. Kom-missionens beslutning 2006/504/EF ogKommissionens henstilling2006/794/EF. Medlemsstaterne børmeddele EFSA resultaterne for acryla-mid og furan, jf. Kommissionens hen-stilling 2007/196/EF og Kommissionenshenstilling 2007/331/EF.
PesticidresterKommissionens direktiv2004/2/EF af 9. januar 2004om ændring af Rådets direk-tiv 86/362/EØF, 86/363/EØFog 90/642/EØF for så vidtangår maksimalgrænsevær-dier for fenamiphos.Kommissionens direktiv2004/61/EF af 26. april 2004om ændring af bilagene tilRådets direktiv 86/362/EØF,86/363/EØF og 90/642/EØFfor så vidt angår maksimal-grænseværdier for restkon-centrationer af visse pestici-der, som det er forbudt atanvende i Det EuropæiskeFællesskab.Kommissionens direktiv2004/95/EF af 24. september2004 om ændring af Rådetsdirektiv 90/642/EØF for såvidt angår de deri fastsattemaksimalgrænseværdier forbifenthrin og famoxadon.
Rdir 86/362, Rdir86/363, Rdir 90/642
EUT L14 af 21.01.2004, s. 10
Nye/ændrede grænse-værdier for pesti-cidrester i fødevarer.
Styrker beskyttelsesniveauet.
Rdir 90/642, 86/362og 86/363
EUT L127 af 29.04.2004, s. 81
Grænseværdier fastsættes til bestemmel- Styrker beskyttelsesniveauet.sesværdien.
Rdir 90/642, 91/414
EUT L301 af 28.09.2004, s. 42
Nye/ændrede grænse-værdier for pesti-cidrester i fødevarer.
Styrker beskyttelsesniveauet.
10
Kommissionens direktiv2004/115/EF af 15. decem-ber 2004 om ændring af Rå-dets direktiv 90/642/EØF forså vidt angår de deri fastsattemaksimalgrænseværdier forvisse pesticidrester.Kommissionens direktiv2005/37/EF af 3. juni 2005om ændring af Rådets direk-tiv 86/362/EØF og90/642/EØF med hensyn tilmaksimalgrænseværdiernefor visse pesticidrester i ogpå korn og visse produkter afvegetabilsk oprindelse, her-under frugt og grøntsager.Kommissionens direktiv2005/46/EF af 8. juli 2005om ændring af bilagene tilRådets direktiv 86/362/EØF,86/363/EØF og 90/642/EØFfor så vidt angår maksimal-grænseværdier for restkon-centrationer af amitraz.Kommissionens direktiv2005/48/EF om ændring afbilagene til direktiv om pe-sticidrester (mesotrione,silthiofam, picoxystrobin,flufenacet, iodosulfuron-methyl-natrium, fosthiazate,propiconazole, molinate,iprodione).
Rdir 90/642, 91/414
EUT L374 af 22.12.2004, s. 64
Nye/ændrede grænse-værdier for pesti-cidrester i fødevarer.
Styrker beskyttelsesniveauet.
Rdir 91/414, Rdir86/362, Rdir 90/642
EUT L141 af 04.06.2005, s. 10
Nye/ændrede grænse-værdier for pesti-cidrester i fødevarer.
Styrker beskyttelsesniveauet.
Rdir 86/362, Rdir86/363, Rdir 90/642
EUT L177 af 09.07.2005, s. 10
Nye/ændrede grænse-værdier for pesti-cidrester i fødevarer.
Styrker beskyttelsesniveauet.
EUT L219 af 24.08.2005, s. 29Rådets direktiv86/362, art. 10, Rådetsdirektiv 86/363, art.10,Rådets direktiv 90/642art 7, og Rådets direk-tiv 91/414 art. 4, stk.1, litra f.
Nye/ændrede grænse-værdier for pesti-cidrester i fødevarer.
Styrker beskyttelsesniveauet.
11
Kommissionens direktiv2005/70 om ændring af bila-gene til direktiv om pesticid-rester (bromoxynil,chlorpropham, dimethena-mid-P, flazasulfuron, flutar-mone, ioxynil, mepanipyrim,propoxycarbazone, py-raclostrobin, quinoxyfen,trimethylsulfonium, zoxami-de, glyphosate, phenme-dipham).Kommissionens direktiv2005/74 om ændring af bila-gene til direktiv om pesticid-rester (pymetrozine, lambda-cyhalothrin, ethofumesat,methomyl og thiabendazol ).Kommissionens direktiv2005/76 om ændring af bila-gene til Rådets direktiv90/642/EØF og 86/362/EØFom fastsættelse af maksi-malgrænseværdierne for ind-holdet af pesticider (kreso-xim-methyl, bifenthrin, cy-romazin, metalaxyl og azo-xystrobin)Kommissionens direktiv2006/4/EF af 26. januar 2006om ændring af bilagene tilRådets direktiv 86/362/EØFog 90/642/EØF for så vidtangår maksimalgrænsevær-dier for restkoncentrationeraf carbofuran.
EUT L 276 af 21.10.2005, s. 35Rådets direktiv76/895, art. 5,Rådets direktiv86/362, art. 10, Rådetsdirektiv 86/363, art.10,Rådets direktiv 90/642art 7, og Rådets direk-tiv 91/414 art. 4, stk.1, litra f.
Nye/ændrede grænse-værdier for pesti-cidrester i fødevarer.
Styrker beskyttelsesniveauet.
Rådets direktiv 90/642 EUT L282 af 26.10.2005, s. 9art 7, og Rådets direk-tiv 91/414 art. 4, stk.1, litra f.
Nye/ændrede grænse-værdier for pesti-cidrester i fødevarer.
Styrker beskyttelsesniveauet.
Rådets direktivEUT L 293 af 9.11.2005 s. 1486/362, art. 10Rådets direktiv 90/642art 7, og Rådets direk-tiv 91/414 art. 4, stk.1, litra f.
Nye/ændrede grænse-værdier for pesti-cidrester i fødevarer.
Styrker beskyttelsesniveauet.
TEF og Rådets direk- SANCO/10303/2005tiv 86/362/EØF art. 10 EUT L 23 af 27.01.2006, s. 69og Rådets direktiv90/642/EØF art. 7
Nye/ændrede grænse-værdier for pesti-cidrester i fødevarer.
Styrker beskyttelsesniveauet
12
Kommissionens direktiv2006/9/EF af 23. januar 2006om ændring af Rådets direk-tiv 90/642/EØF for så vidtangår de deri fastsatte mak-simalgrænseværdier for rest-koncentrationer af diquat.Kommissionens direktiv2006/53/EF om ændring afRådets direktiv 90/642/EØFfor så vidt angår maksimal-grænseværdier for restkon-centrationer af fenbutatino-xid, fenhexamid, cyazofa-mid, linuron, triadime-fon/triadimenol, pymetrozinog pyraclostrobinKommissionens direktiv2006/62/EF om ændring afbilagene til Rådets direktiv76/895/EØF, 86/362/EØF,86/363/EØF og 90/642f.s.v.a. maksimalgrænsevær-dier for restkoncentrationeraf desmedipham, phenme-dipham og chlorfenvinphos.
TEF og Rådets direk-tiv 90/642/EØF art. 7og Rådets direktiv91/414/EØF, art. 4,stk. 1, litra f
SANCO/10485/2005.EUT L 22 af 26.01.2006, s. 24
Nye/ændrede grænse-værdier for pesti-cidrester i fødevarer.
Styrker beskyttelsesniveauet
TEF og Rådets direk-tiv 90/642/EØF art. 7og Rådets direktiv91/414/EØF, art. 4,stk. 1, litra f
SANCO/10233/2005EUT L 154 af 08.06.2008, s. 11-19
Nye/ændrede grænse-værdier for pesti-cidrester i fødevarer.
Styrker beskyttelsesniveauet
TEF og Rådets direk-tiv 76/895/EØF art. 5,Rådets direktiv86/362/EØF, art. 10,Rådets direktiv86/363/EØF, art. 10,Rådets direktiv90/642/EØF art. 7 ogRådets direktiv91/414/EØF, art. 4,stk. 1, litra fKommissionens direktivTEF og Rådets direk-2007/11/EF af 21.2.2007 om tiv 86/362/EØF, art.ændring af bilagene til direk- 10, Rådets direktivtiv om pesticidrester86/363/EØF, art. 10,(phosphamidon og mevin-Rådets direktivphos)90/642/EØF art. 7,samt Rådets direktiv91/414/EØF, art. 4,stk. 1, litra f
SANCO/10484/2005EUT L 206 af 27.07.2006, s. 27-35
Nye/ændrede grænse-værdier for pesti-cidrester i fødevarer.
Styrker beskyttelsesniveauet
SANCO/10440/2006EUT L 63 af 01.03.2007, s. 9
Nye/ændrede grænse-værdier for pesti-cidrester i fødevarer.
Styrker beskyttelsesniveauet.
13
Kommissionens direktiv2007/55 om ændring af bila-gene til direktiv om pesticid-rester (azinphos-methyl)(METH/SZH)
Kommissionens beslutning2007/563/EF om ændring afbeslutning 2006/504/EF omsærlige betingelser for im-port af visse fødevarer fravisse tredjelande som følgeaf risiko for aflatoksinforu-rening af de pågældendeprodukter, fsva. mandler ogprodukter heraf med oprin-delse i eller afsendt fra USA.Kommissionens forordningEF/565/2008 om ændring afKommissionens forordning1881/2006 om fastsættelse afgrænseværdier for visse kon-taminanter i fødevarer fsvadioxin og dioxinlignendePCB’er i fiskelever.Kommissionens forordning(EF) nr. 839/2008 af 31. juli2008 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets for-ordning (EF) nr. 396/2005for så vidt angår bilag II, IIIog IV vedrørende maksimal-grænseværdier for pesticid-rester i eller på visse produk-ter
TEF og Rådets direk-tiv 76/895/EØF art. 5,Rådets direktiv86/362/EØF, art. 10,Rådets direktiv86/363/EØF, art. 10samt Rådets direktiv90/642/EØF art. 7TEF og Europa-Parlamentets og Rå-dets forordning178/2002, art. 53, stk.1, litra b, nr. ii
SANCO/00761/2007EUT L 243 af 18.09.2007, s. 41-49
Nye/ændrede grænse-værdier for pesti-cidrester i fødevarer.
Styrker beskyttelsesniveauet.
SANCO/1349/2007EUT L 215 af 18.08.2007, s. 18-20
Styrker beskyttelsesniveauet.Særlige betingelser for import af vissefødevarer fra visse tredjelande som følgeaf risiko for aflatoksinforurening af depågældende produkter, fsva. mandler ogprodukter heraf med oprindelse i ellerafsendt fra USA.
TEF og Rådets forord- SANCO/0793/2008ning nr. 315/93, art. 2, EUT L 160 af 19.06.2008, s. 20stk. 3
Nye/ændrede grænse-værdier for pesti-cidrester i fødevarer.
Styrker beskyttelsesniveauet.
SANCO/577/2008Europa-ParlamentetsEUT L 234 af 30.8.2008, s. 1og Rådets forordning(EF) nr. 396/2005 af23. februar 2005 ommaksimalgrænsevær-dier for pesticidrester ieller på vegetabilskeog animalske fødeva-rer og foderstoffer ogom ændring af Rådetsdirektiv 91/414/EØF.
Grænseværdifastsættelse for pesticidre-ster i fødevarer
Styrker beskyttelsesniveauet.
14
Kommissionens forordning(EF) nr. 1213/2008 af 5. de-cember 2008 om et samord-net flerårigt EF-kontrolprogram for 2009,2010 og 2011 for at sikreoverholdelse af maksimal-grænseværdierne for pesti-cidrester i og på vegetabilskeog animalske fødevarer ogfor at vurdere forbrugerneseksponering herfor
Rådets forordning (EF) SANCO/1556/2008nr. 396/2005 af 23. fe- EUT L 328 af 6.12.2008, s. 9–17bruar 2005 om maksi-malgrænseværdier forpesticidrester i eller påvegetabilske og ani-malske fødevarer ogfoderstoffer og omændring af Rådets di-rektiv 91/414/EØF,særlig artikel 29.
Fælles EU-analyseprogram for pesticid-rester
Styrker beskyttelsesniveauet.
Ernæring, markedsføring og teknologiRådets direktivKommissionens direktiv2006/141/EF af 22. Decem- 89/398/EØF om ind-ber 2006 om modermælkser- byrdes tilnærmelse afmedlemsstaternes lov-statninger og tilskudsblan-dinger til spædbørn og små- givning om levneds-midler bestemt til sær-børn og om ændring af di-lig ernæring, artikel 4,rektiv 1999/21/EF.stk. 2Rådets direktivKommissionens forordning(EF) nr. 41/2009 af 20. janu- 89/398/EØF, artikel 2,ar 2009 vedrørende sammen- stk. 3, og artikel 4a.sætning og mærkning af fø-devarer, der er egnede tilpersoner med glutenintole-ransMærkning, kvalitet og økologiKommissionens direktivEuropa-Parlamentets2004/77/EF af 29. april 2004 og Rådets direktivom ændring af Kommissio- 2000/13/EF, artikel 4nens direktiv 94/54/EFstk. 2f.s.v.a. mærkning af visselevnedsmidler der indeholderglycyrrhizinsyre og ammo-niumsalt heraf.
SANCO 2256/2006EUT L 401/1 af 30.12.2006, s. 1-33
EUT L 16 af 21.1.2009, s. 3–5
Regler for sammensætning og mærkning Styrker beskyttelsesniveauet.af tilskudsblandinger og modermælkser-statninger. For så vidt angår ændringenaf direktiv 1999/21 medfører direktiv2006/141/EF en ændring af minimums-og maksimumsværdien for mangan forså vidt angår fødevarer til særlige medi-cinske formål bestemt til børn under 12måneder.Fastsætter krav til sammensætning (ind- Styrker beskyttelsesniveauethold af gluten) og mærkning for fødeva-rer egnet til personer med glutenintole-rans.
EUT L162 af 30.04.2004, s. 76-77
Oplysning om at fødevaren indeholderlakrids.
Styrker beskyttelsesniveauet.
15
Kommissionens forordning(EF) Nr. 608/2004 af 31.marts 2004 om mærkning affødevarer eller fødevarein-gredienser tilsat phytostero-ler, phytosterolestere, phy-tostanoler og/eller phytosta-nolestere.Kommissionens direktiv2006/142/EC af 22. decem-ber 2006 om ændring af bi-lag IIIa i Europa-Parlamentets og Rådets di-rektiv 2000/13/EF liste overingredienser der under alleomstændigheder skal fremgåaf mærkningen af fødevarer
Europa-ParlamentetsEUT L97 af 01.04.2004, s. 44.og Rådets direktiv2000/13, særlig artikel4, stk. 2, og artikel 6,stk. 7
Fastsættelse af mærkningsregler for pro- Styrker beskyttelsesniveauet.dukter tilsat phytosteroler og/eller phy-tostanoler.
TEF og Europa-Parlamentets og Rå-dets direktiv 2000/13,art. 6, stk. 11, tredjeafsnit
EUT L 368 af 23.12.2006, 2. 110-111
Mærkning af allergener (skaldyr og lu-pin)
Styrker beskyttelsesniveauet.
16