Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2008-09
FLF Alm.del
Offentligt
697854_0001.png
697854_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 10. juni 2009Sagsnr.: 15537
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 13. maj 2009stillet følgende spørgsmål nr. 364 (Alm. del) som hermed besvares.

Spørgsmål 364:

”Vil ministeren i forlængelse af besvarelse af FLF alm.del – samrådsspm. AU om denøkonomiske situation i Fødevarestyrelsen den 6. maj 2009 bekræfte, at de påtænkteafskedigede medarbejdere i Fødevarestyrelsen hidtil primært har beskæftiget sig meddyrevelfærdskontrol, og at de er udvalgt på grund af, at der er indgået et forlig, derbetyder, at teknikere fremover vil kunne udføre denne kontrol?”

Svar:

Fødevarestyrelsen har oplyst mig om, at der er afskediget 37 medarbejdere ud af de 39medarbejdere, der modtog partshøringsbrev vedrørende påtænkt afskedigelse. 1afskedigelse er trukket tilbage og 1 af de påtænkte afskedigelser er erstattet af et tilbudom frivillig fratræden.Af de 37 afskedigede medarbejdere har 5 medarbejdere beskæftiget sig meddyrevelfærd, heraf er de 4 dyrlæger og en kontormedarbejder. De 4 dyrlæger harvaretaget opgaver indenfor eksport af levende dyr og fjerkræ, kontrol medslagtekyllingebesætninger, dyrevelfærdsbesøg og telefonvagt (veterinærvagten).Kontormedarbejderen har blandt andet beskæftiget sig med koordinering afdyrevelfærdstilsyn.
Udvælgelsen af medarbejderne er foretaget på baggrund af de pågældendes personligeog faglige kompetencer. Der er endvidere lagt vægt på, at forudsætninger for at kunneopfylde de politiske forlig omkring den regionale opgavevaretagelse på fødevare- ogveterinærområdet fortsat skal være til stede.
Eva Kjer Hansen
/Rikke Thoning
2