Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2008-09
FLF Alm.del
Offentligt
697847_0001.png
697847_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 10. juni 2009Sagsnr.: 15537
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 13. maj 2009stillet følgende spørgsmål nr. 362 (Alm. del) som hermed besvares.

Spørgsmål 362:

”Vil ministeren i forlængelse af besvarelse af FLF alm. del - samrådsspm. AU omden økonomiske situation i Fødevarestyrelsen den 6. maj 2009 give tilsagn omat orientere udvalget om prioriteringen af Fødevarestyrelsens opgaver, nårprioriteringsforslagene er modtaget fra regionerne?”

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der har oplyst følgende:”Fødevarestyrelsens koncernledelse drøfter løbende behovet for prioritering af styrelsensarbejdsopgaver. De tilpasninger, der er besluttet i starten af 2009 vil til stadighed krævefokus og prioritering af opgaverne og ikke mindst fokus på ressourcestyringen. I denforbindelse har det vist sig, at der er behov for ekstra tilpasninger.Som det fremgår af besvarelsen af spørgsmål 364 er der afskediget 37 medarbejdere udaf de 39 medarbejdere, der modtog partshøringsbrev vedrørende påtænkt afskedigelse.Baseret på de konkrete besluttede afskedigelser bliver den forventet effekt i 2009 kun påca. 12 årsværk mod tidligere forventet 20 årsværk. Forskellen skyldes primært, at depågældende medarbejderes opsigelsesvarsler er noget længere end umiddelbart forudsati de beregninger, der lå til grund, inden afskedigelserne var udmøntet konkret.
Den økonomiske effekt af afskedigelserne er således mindre end oprindeligt forudsat.Det er derfor nødvendigt med yderligere tilpasninger, hvilket vil berøre de generelleadministrationsomkostninger, kursusvirksomhed, udgifter til frivillig fratræden,vakancepolitik samt skærpelse af tilpasningskravet om nedbringelse afferiepengeforpligtelsen fra 2008.Det er dog fortsat Fødevarestyrelsens vurdering, at de foretagne tilpasninger generelt vilkunne gennemføres med en tilfredsstillende opgavevaretagelse, herunder også for deindgåede forlig på føde- og veterinærområdet ”.
Eva Kjer Hansen
/Rikke Thoning
2