Folketingets Udvalg for Fødevarer,
|
København, den 17. november 2008  |
Spørgsmål 31:
â€Har ministeren, pÃ¥ baggrund af en mulig salmonellarisiko fra rotter i landbruget, overvejelser om igen at udarbejde en gnaverbekendtgørelse?â€
Svar:
Der er fastsat regler om forebyggelse og bekæmpelse af skadedyr i fødevarelovgivÂningen. Reglerne findes i Hygiejneforordningen[1] og gælder for sÃ¥vel primærproducenter som for â€almindelige†fødevarevirksomheder. Den supplerende vejledningstekst findes i vejledning om fødevarehygiejne. Det er Fødevarestyrelsens opfattelse, at ovenstÃ¥ende fuldt ud dækker emnet for sÃ¥ vidt angÃ¥r primærproducenter og fødevarevirksomheder.
Det kan afslutningsvis oplyses, at den generelle rottebekæmpelse ligger i MiljøministeÂriets ressortomrÃ¥de. Bekendtgørelse om bekæmpelse af rotter m.v. er senest ændret den 13. december 2007 og den tilhørende vejledning i 2005. Endelig har Miljøministeriet, By - og Landskabsstyrelsen, netop sendt en ny vejledning i høring om rotter, mus og fødevarevirksomheder.
Eva Kjer Hansen
/ Thomas Elvensø
[1] Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 852/2004 af 29. april 2004 om fødevarehygiejne.