Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2008-09
FLF Alm.del
Offentligt
671290_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 21. april 2009Sagsnr.: 15647
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 26. marts 2009stillet følgende spørgsmål nr. 295 (Alm. del) som hermed besvares.

Spørgsmål 295:

”Vil ministeren i forlængelse af besvarelse af FLF alm. del – samrådsspm. AL omneutralmarinader den 25. marts 2009 redegøre for, hvorvidt kødbekendtgørelsen indgiki forenklingsprojektet ”meld en regel”, og om bekendtgørelsen blev ophævet tidligereend aftalen med alle Folketingets partier?”

Svar:

Kødproduktbekendtgørelsen1blev meldt ind fra flere interessenter i forbindelse medprojektet ”meld en regel”, idet der var tale om et regelsæt, som var forældet, hæmmendefor produktudviklingen og til irritation for erhvervet. Desuden indeholdt bekendtgørelsenudelukkende nationale bestemmelser, hvilket var klart konkurrenceforvridende.Bekendtgørelsen, der var fra 1985, fastsatte krav til sammensætningen af diversekødprodukter, som f.eks. leverpostej, pølser og bacon, blandt andet krav til indhold afkød, kulhydrater og fedt. Det skal i den forbindelse understreges, at tilberedt kød,herunder neutralmarineret kød, ikke var omfattet af bekendtgørelsen.Som et led i projektet ”meld en regel” blev kødproduktbekendtgørelsen ophævet den 16.juni 2008 og dermed før indgåelse af den politiske forenklingsaftale i november 2008.
Eva Kjer Hansen
/Caroline D. Nordentoft1
Bekendtgørelse nr. 392 af 26. august 1985 om kvalitetsmæssige krav m.m. til kødprodukter