Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2008-09
FLF Alm.del
Offentligt
666573_0001.png
666573_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 6. april 2009Sagsnr.: 15537
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 26. marts 2009stillet følgende spørgsmål nr. 288 (Alm. del) som hermed besvares.

Spørgsmål 288:

”Ministeren bedes i detaljer redegøre for, hvilke arbejdsopgaver de 40 afskedigedemedarbejdere i Fødevarestyrelsen har udført hidtil?”

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der har oplyst følgende;De 39 medarbejdere, der har modtaget partshøringsbrev vedrørende påtænktafskedigelse har mange forskelligartede opgaver. Afskedigelserne omfatter bådemedarbejdere i de tre fødevareregioner og i hovedkontoret i Mørkhøj. I FødevareregionNord påtænkes 9 medarbejdere afskediget, i Fødevareregion Syd og Øst påtænkes 8medarbejdere afskediget i begge regioner og i Mørkhøj påtænkes 14 medarbejdereafskediget.I Mørkhøj er både de administrative områder indenfor personale, IT og økonomi og defaglige områder berørt. I regionerne er det fortrinsvis kontrolafdelingerne og deadministrative funktioner, der berøres. Derudover er der mindre personaletilpasningerpå laboratorierne.
Udvælgelsen af medarbejdere er sket på baggrund af personlige og faglige kompetenceri relation til den nutidige og fremtidige opgavevaretagelse.
Eva Kjer Hansen
/Rikke Thoning
2