Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 31. marts 2009

Sagsnr.: 15493

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 16. marts 2009 stillet følgende spørgsmål nr. 274 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S).

 

Spørgsmål 274:

 â€Mener ministeren, at der er baggrund for at styrke kontrollen med planteingredienser i kosttilskud, nÃ¥r Fødevarestyrelsen selv pÃ¥peger, at kontrollen er ringe og i 11 pct. af de kontrollerede kosttilskud kan pÃ¥vise sundhedsfarlige produkter?”

 

Svar:

Jeg har ikke kendskab til, at Fødevarestyrelsen skulle have peget på, at kontrollen af planteingredienser i kosttilskud er ringe.

 

Planteingredienser i kosttilskud har kun udgjort en begrænset del af den vildledningskampagne fra 2008, hvor det konstateres, at 2 ud af 19 tilsyn gav anledning til påbud, fordi produkter er vurderet sundhedsfarlige at indtage (11 pct.). Fødevarestyrelsen fremhæver tydeligt i rapporten fra denne vildledningskampagne, at det vurderes vanskeligt på denne baggrund at konkludere noget generelt for kontrollen af planteingredienser i kosttilskud.

 

Jeg vil ikke afvise, at der kan være behov for en styrket kontrol med planteingredienser i kosttilskud. Derfor vil jeg anmode Fødevarestyrelsen om at udarbejde en vurdering af behovet for en styrket indsats på dette område.

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/Caroline D. Nordentoft