Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 31. marts 2009

Sagsnr.: 15493

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 16. marts 2009 stillet følgende spørgsmål nr. 272 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S).

 

Spørgsmål 272:

 â€Kan ministeren bekræfte, at der pÃ¥ listen over anmeldte kosttilskud vil kunne fremgÃ¥ produkter, som indeholder ulovlige, herunder toksiske ingredienser, som virksomhederne ikke kan dokumentere sikkerheden af, som anført i baggrunden for valget af kosttilskud som fokusomrÃ¥de i vildledningskampagnen 2008?”

 

Svar:

Jeg kan bekræfte, at der på listen over anmeldte kosttilskud vil kunne fremgå produkter, hvor virksomhederne ikke har tilstrækkelig dokumentation for produkternes sikkerhed.

 

Som det fremgår af min besvarelse af udvalgets spørgsmål af 19. december 2008 (Alm. del – spørgsmål 140), så er kosttilskud en fødevare, og det er virksomhedernes ansvar, at produkterne rent faktisk er lovlige og sikre. Myndighederne har til ansvar at føre tilsyn med, at virksomhederne overholder fødevarelovgivningen. Denne tilsynsopgave giver ikke mulighed for at kræve, at fødevarer skal være godkendt af myndighederne, inden de markedsføres. Dette gælder også for kosttilskud.

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/Caroline D. Nordentoft