Folketingets Udvalg for Fødevarer,
|
København, den 25. marts 2009  |
Spørgsmål 243:
â€Vil ministeren i forlængelse af besvarelse af FLF alm. del – samrÃ¥dsspørgsmÃ¥l AI og AJ om neutralmarinering af kyllingekød den 25. februar 2009 oplyse, hvorvidt det er muligt at ændre benævnelsen neutralmarinering til en mere retvisende benævnelse?â€
Svar:
Betegnelsen â€neutralmarineret†er i de senere Ã¥r af fødevareerhvervet blevet en indarbejdet betegnelse, der antyder, at kødet er blevet tilsat en neutral marinade, typisk bestÃ¥ende af vand, salt, sukker m.v. Der skelnes ikke i mærknings- og vildledningssammenhæng mellem, hvordan marinaden er tilsat kødet, men det er et krav, at ingredienserne i produktet er angivet korrekt.
I andre lande anvendes den samme betegnelse for tilsvarende produkter, f.eks. â€neutral marinated†pÃ¥ engelsk og â€neutral mariniert†pÃ¥ tysk.
PÃ¥ denne baggrund og forudsat at marinaden er ingrediensmærket, finder jeg ikke betegnelsen â€neutralmarineret†for vildledende.
Eva Kjer Hansen
/Caroline D. Nordentoft