Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 25. marts 2009

Sagsnr.: 15235

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 27. februar 2009 stillet følgende spørgsmål nr. 243 (Alm. del) som hermed besvares.

 

Spørgsmål 243:

 

”Vil ministeren i forlængelse af besvarelse af FLF alm. del – samrådsspørgsmål AI og AJ om neutralmarinering af kyllingekød den 25. februar 2009 oplyse, hvorvidt det er muligt at ændre benævnelsen neutralmarinering til en mere retvisende benævnelse?”

 

Svar:

Betegnelsen ”neutralmarineret” er i de senere år af fødevareerhvervet blevet en indarbejdet betegnelse, der antyder, at kødet er blevet tilsat en neutral marinade, typisk bestående af vand, salt, sukker m.v. Der skelnes ikke i mærknings- og vildledningssammenhæng mellem, hvordan marinaden er tilsat kødet, men det er et krav, at ingredienserne i produktet er angivet korrekt.

 

I andre lande anvendes den samme betegnelse for tilsvarende produkter, f.eks. ”neutral marinated” på engelsk og ”neutral mariniert” på tysk.

 

På denne baggrund og forudsat at marinaden er ingrediensmærket, finder jeg ikke betegnelsen ”neutralmarineret” for vildledende.

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/Caroline D. Nordentoft