Folketingets Udvalg for Fødevarer,
|
København, den 13. marts 2009  |
Spørgsmål 230:
â€Ministeren bedes redegøre for, hvorledes kødkontrollen pÃ¥ slagterierne i henholdsvis USA og Canada finansieres, herunder hvem der bærer de økonomiske byrder for kontrollen.â€
Svar:
Jeg har bedt Ministeriet om at anmode ambassaden i Washington og Ottawa om at undersøge spørgsmålet.
Ambassaden i Washington har forhørt sig hos Food Safety Inspection Service (FSIS), som er den ansvarlige myndighed for kødkontrollen i USA.
Tilbagemeldingen er, at bortset fra meget afgrænsede tilfælde (eksportcertifikater og kontrol af slagterier, der undtagelsesvist ønsker at slagte på overtid) er den amerikanske kødkontrol fuldt ud offentligt finansieret.
Ambassaden i Ottawa har spurgt de canadiske myndigheder, der oplyser at den canadiske kødkontrol er overvejende offentligt finansieret. Brugerbetalingen udgør mellem 10 og 15 pct. af de samlede udgifter.
Eva Kjer Hansen
/Grete Bøgh-Sørensen