Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 11. marts 2009

Sagsnr.: 15093

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 13.02.2009 stillet følgende spørgsmål nr. 229 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jørn Dorhmann (DF)

 

Spørgsmål 229:

 

”Ministeren bedes oplyse den samlede omkostning, som Fødevarestyrelsen har pålagt slagterierne for kødkontrollen i 2008, således at tallet er umiddelbart sammenligneligt med de angivne tal i besvarelsen af FLF alm. Del – spørgsmål nr. 495, fra Folketingsåret 2007-08”

 

Svar:

 

Som en del af Handlingsplanen for Kødkontrollen har Fødevarestyrelsen fra begyndelsen af 2008 løbende søgt at justere slagteriernes budgetter for at sikre en bedre sammenhæng mellem de faktiske omkostninger og opkrævningen hos virksomhederne og dermed mindske behovet for efterbetalinger.

 

Efter justering af budgetterne pr. 1. oktober 2008 forventedes kødkontrollens samlede omkostninger at udgøre 434,1 mio. kr. for 2008, hvoraf slagteriernes udgifter til kødkontrollen forventedes at blive 412, 8 mio. kr., hvilket også fremgår af besvarelsen på FLF alm. Del – spørgsmål nr. 495, fra Folketingsåret 2007-08

 

Regnskabstallene for 2008 viser, at Fødevarestyrelsen har opkrævet 435,8 mio. kr. for 2008. Heraf udgjorde slagteriernes udgifter i alt 415,1 mio. kr.

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/Grete Bøgh-Sørensen