Folketingets Udvalg for Fødevarer,
|
København, den 11. marts 2009  |
Spørgsmål 229:
â€Ministeren bedes oplyse den samlede omkostning, som Fødevarestyrelsen har pÃ¥lagt slagterierne for kødkontrollen i 2008, sÃ¥ledes at tallet er umiddelbart sammenligneligt med de angivne tal i besvarelsen af FLF alm. Del – spørgsmÃ¥l nr. 495, fra FolketingsÃ¥ret 2007-08â€
Svar:
Som en del af Handlingsplanen for Kødkontrollen har Fødevarestyrelsen fra begyndelsen af 2008 løbende søgt at justere slagteriernes budgetter for at sikre en bedre sammenhæng mellem de faktiske omkostninger og opkrævningen hos virksomhederne og dermed mindske behovet for efterbetalinger.
Efter justering af budgetterne pr. 1. oktober 2008 forventedes kødkontrollens samlede omkostninger at udgøre 434,1 mio. kr. for 2008, hvoraf slagteriernes udgifter til kødkontrollen forventedes at blive 412, 8 mio. kr., hvilket også fremgår af besvarelsen på FLF alm. Del – spørgsmål nr. 495, fra Folketingsåret 2007-08
Regnskabstallene for 2008 viser, at Fødevarestyrelsen har opkrævet 435,8 mio. kr. for 2008. Heraf udgjorde slagteriernes udgifter i alt 415,1 mio. kr.
Eva Kjer Hansen
/Grete Bøgh-Sørensen