Finn Jensen

Ulstrup Skovvej 3
8860 Ulstrup

 

København, den 16. marts 2009

Sagsnr.: 15080

 

 

 

 

Kære Finn Jensen

 

Tak for din henvendelse.

 

Jeg vil ikke kommentere den konkrete sag, du nævner, da den aktuelt er under behandling i Sekretariatet for Fødevare- og Veterinærklager.

 

Sekretariatet har oplyst mig om, at alle sager visiteres og sættes i gang, hvis der f.eks. er behov for at høre parterne i sagen eller indhente ekspertudtalelser. Herefter behandles sagerne i den rækkefølge, de er indkommet. 

 

Selvom jeres sag er forholdsvis enkel, finder jeg, at det er mest rimeligt ud fra et lighedsprincip, at sager, der er indkommet før jeres, behandles først, selvom de er mere komplicerede og tidskrævende.

 

Sekretariatet for Fødevare- og Veterinærklager oplyser, at de hastebehandler nogle sagstyper, for eksempel hvor let fordærvelige fødevarer tilbageholdes. Sekretariatet finder imidlertid, at der ikke er fagligt grundlag for at hastebehandle din klage. Sekretariatet har endvidere oplyst mig om, at sagsparterne normalt løbende orienteres om sagsbehandlingstiden, således som det fremgår af sekretariatets kvitteringsskrivelse. Dette er desværre ikke sket i den aktuelle sag.

 

Sekretariatet har siden etableringen i februar 2008 haft et stort antal klagesager, og der er derfor tilført flere ressourcer til sekretariatet, så man får behandlet sagerne.

Ministeriet finder, at der er taget de nødvendige skridt til at rette op på forholdet mellem antal sager og ressourcer til sagsbehandlingen.

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Eva Kjer Hansen